Eiting: 'Wil dolgraag de finale halen'

Daags na de nederlaag tegen de Alkmaarders zit de teleurstelling nog hoog bij de 22-jarige voetballer. “De tik is enorm. Het is lastig om meteen 1 punt te noemen waar het misging tegen AZ. We hebben nu een paar echt mindere resultaten gehaald. Nu kwamen we vrij snel achter en wilden we te graag. Het werd allemaal te gehaast. Als er 1 speler te gehaast is, is het te overzien. Maar als er 7 jongens denken: ik wil nu scoren of nu die steekbal geven, dan raak je vrij snel in een ander ritme. Het was gewoon niet goed genoeg.”

Team helpen
De verliespartij tegen de nummer 2 in de Eredivisie komt terecht in een rijtje van mindere uitslagen. “Dit zijn lastige periodes. Maar juist in deze tijd laat je zien wie jij bent als persoon. Het is belangrijk dat ik eerst naar mezelf kijk en er alles aan doe om een goede prestatie neer te zetten.”

Hoewel Ajax nu niet in de beste vorm steekt, speelt Eiting wel veel. Hij miste alleen de uitwedstrijd bij Getafe in de maand februari. “Ik heb veel gespeeld. Dat voelt heel goed. Ik wil het team graag helpen, dan ben je blij dat je minuten krijgt. Ik ben fit. Negentig minuten is geen probleem.”

'Als je een wedstrijd verliest op zondag, dan speel je zondagnacht het liefst al opnieuw een wedstrijd.'

Een paar weken geleden speelde hij ook de volledige wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Vitesse. Ajax won dat duel met 0-3, waardoor het woensdag in de halve finale speelt tegen FC Utrecht.

“Een lastige tegenstander”, vindt Eiting. “Maar als je een wedstrijd verliest op zondag, dan speel je zondagnacht het liefst al opnieuw een wedstrijd. In dat opzicht is het fijn dat we gelijk woensdag alweer in actie komen.”

Prijzen winnen
De middenvelder is niet bang voor het traditioneel zware uitduel in Utrecht. “Als je vaak tegen jezelf zegt dat het lastig wordt, dan wordt het ook lastig. In onze fase is het vooral belangrijk om naar onszelf te kijken en niet naar FC Utrecht. We moeten zelf leren van wat we niet goed hebben gedaan tegen AZ.”

Bij een zege plaatst Ajax zich voor de finale van de KNVB Beker. Eiting miste de eindstrijd vorig seizoen vanwege een blessure. “We willen graag prijzen winnen. Ik wil graag prijzen winnen. Hier speel je voor. We gaan alles geven. Ik ga er ook alles aan doen om met het team de finale te halen.”

Bekijk ook: Ten Hag: 'We spelen met te weinig vertrouwen'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl