Gravenberch: 'Wilde altijd bij Ajax blijven'

Voor Gravenberch stond het al snel vast dat blijven bij Ajax de beste optie voor hem was. Toch duurde het lang voordat beide partijen elkaar hadden gevonden. Dat laatste zorgt voor opluchting bij de 18-jarige Ajacied. “De afgelopen maanden ben ik er veel naar gevraagd, maar ik heb tegen mijn
vertrouwde mensen altijd aangegeven dat ik het liefst wilde blijven. Ik ben in 2010 bij Ajax gekomen. Ze hebben mij als klein jongetje opgepikt toen ik 8 jaar oud was. Ik zit er dus al 10 seizoenen. Dan wil je niet zomaar vertrekken.”

Lastig seizoen
Nu de contractperikelen voor de middenvelder erop zitten, wilt hij zich richten op de toekomst. “Ik wil met die kampioensschaal op het museumplein staan.” Het afgelopen seizoen was voor de jongeling positief. De Amsterdammer kreeg van Erik ten Hag de kans in de Eredivisie en in de Europa League.

“Toen ik dit seizoen bij het eerste kwam, merkte ik direct dat het niveau hoger lag. Ik begon goed en scoorde zelfs. Daarna had ik het lastiger en dat is voor een 17-jarige wat moeilijker. Ik denk dat ik nog niet volledig mijn eigen spel heb kunnen spelen.”

Vaste waarde worden op het Ajax-middenveld
Gravenberch heeft voor zichzelf al de nodige doelen gesteld voor het komende seizoen. “Ik wil een vaste waarde worden bij Ajax. Daarnaast wil ik meer van mijzelf laten zien. Meer dat slangenmens naar boven laten komen, haha. Ook wil ik nog meer goals maken. Ik ben overtuigd van mezelf.
Uiteindelijk moet ik het zelf doen en laten zien dat ik de beste ben.”

Gravenberch-clash in het vooruitzicht
Naast het verwezenlijken van zijn persoonlijke doelen kan de middenvelder alvast uitkijken naar een leuk familieonderonsje. Zijn broer en oud-Ajacied Denzell Gravenberch speelt komende seizoen voor Sparta Rotterdam en dus gaan de 2 broers elkaar tegenkomen. “We hebben het er veel met elkaar over, maar ik heb hem al gezegd dat ik ga winnen. Ik ben heel trots op hem en hij op mij.”

Lees ook: Vernieuwd contract Ryan Gravenberch

Tekst en beeld: Ajax.nl