Hansen over duel met Lille O19: 'Wij willen poule winnen'

"Wij gaan er ook heen voor de eerste plek. We willen de poule winnen", is Hansen stellig. Zijn teammaatje, Regeer, spreekt zich in vrijwel identieke woorden uit. "Wij willen eerste woorden en dat betekent 2 keer winnen."

4 uitduels
Het zijn drukke dagen voor de jonge Ajacieden. Na het WK hebben ze in Nederland amper de tijd om te acclematiseren. "Als je gaat kijken tot de winterstop, dan hebben wij een heel druk programma", legt trainer John Heitinga uit. "We krijgen nu eerst 4 uitwedstrijden."

'Die komt tussen alle andere bekers te staan die ik al heb gewonnen.'

Het WK Onder-17 verliep met een 4e plek best goed voor Oranje. Aanvaller Hansen kwam zelf nog met een individuele prijs naar huis; de Gouden Schoen (hij maakte 6 treffers). "Die komt tussen alle andere bekers te staan die ik al heb gewonnen. Ik moest 'm wel meenemen van mijn teamgenoten naar Ajax."

Meetrainen met Ajax 1
De 17-jarige topschutter mocht na z'n goede prestaties ook meetrainen met het eerste. Hij was daar niet zenuwachtig voor. "Nee, ik heb al vaker met het eerste mee mogen trainen. Je kan jezelf weer laten zien. Het ging wel goed."

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl