Heitinga: 'Gelijkspel terechte uitslag'

Het ging dinsdagmiddag niet altijd even makkelijk tegen de Spanjaarden, maar de puntendeling was genoeg. "Het was een terechte uitslag", vond Heitinga. "De eerste helft waren wij de bovenliggende partij en kregen we een goede kans met Damjan Dostanic."

Omzettingen
Bij de eerste echte kans in de tweede helft voor Valencia O19 was het direct raak voor de bezoekers. "Daarna hebben we wisselingen moeten doorvoeren", legde de trainer uit. "Soms vanwege blessures, soms ook om tactisch iets anders te doen."

'De jongens hebben veel voor hun kiezen gehad'

Het hielp Ajax O19. Youri Regeer maakte uiteindelijk 20 minuten voor tijd de, op dat moment, verdiende gelijkmaker. Zijn 1-1 bleek genoeg voor groepswinst. "We hebben een hele talentvolle groep", klonk de doelpuntenmaker trots. "Ik denk dat we hoge ogen kunnen gooien in de Youth League. Dat hebben we nu bewezen in de poulefase."

Heitinga vond het na de groepswinst tijd om even terug te blikken op de eerste seizoenshelft. "De jongens hebben veel voor hun kiezen gehad. Als je nu in de fysioruimte kijkt, dan zie je dat de kleine pijntjes opspelen. Ze moeten zich nog 1 keer opladen voor aankomende zaterdag. Daarna hebben de meesten een welverdiende vakantie."

'Dit is wat je wilde'
Na de winter strijdt Ajax O19 nog mee op 3 fronten. Heitinga: "De tweede helft van het seizoen gaat het om de prijzen. We spelen al snel om de beker uit bij Vitesse. Dan hebben we de kampioenspoule en de Youth League. Dat is wat je van tevoren wilde voor je talenten. Het is iets om naar uit te kijken."

Bekijk ook: Highlights Ajax O19 - Valencia O19

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl