Lize Kop: 'We kunnen veel meer dan dit'

De Ajax Vrouwen keken in het duel op De Toekomst bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft leek Ajax gebrand om de score om te buigen, zag Kop. "In de kleedkamer hebben we tegen elkaar gezegd: 'het moet beter, het is niet goed genoeg. We kunnen ook beter dan dit'. Toch kregen we weer veel te makkelijk de goals tegen."

Hoewel Desiree van Lunteren in de 50e minuut de aansluitingstreffer maakte, verloor Ajax alsnog ruim. In het laatste kwartier van de wedstrijd liep PSV Vrouwen alsnog uit naar 1-4.

Het team van Schenkel hoopte juist in een uitverkocht huis een goede indruk achter te laten. Ook omdat de topper in de Eredivisie Vrouwen voor het eerst live werd uitgezonden door FOX Sports op de Nederlandse televisie. "We wilden laten zien wat we kunnen. Het is zo jammer, dat het niet is gebeurd", baalde Kop.

Pijnbank
"Na de wedstrijd roep ik de dames altijd even bij elkaar op het veld", vervolgde Schenkel. "Dan sluiten we de wedstrijd even af. Maar op dat moment had ik er even geen woorden voor. En ik denk dan ook weinig meer binnenkomt bij die meiden. We zijn op de pijnbank gelegd."

Bekijk ook: Ziggo Cam - Lize Kop: 'Je hebt echt een symmetrisch gezicht'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl