Martínez: 'Beetje zenuwen in het begin'

"Aan het begin was ik wel nerveus", vertelt hij. "Maar toen de wedstrijd eenmaal begon, voelde ik veel vertrouwen. Toen ik al die mensen in het stadion zag en mijn teamgenoten, voelde ik me heel goed."

De verdediger annex middenvelder speelde een uur mee in de wedstrijd die met 2-0 werd gewonnen. "Het is niet makkelijk om bij Ajax te komen en je 1e wedstrijd tegen PSV te spelen om de Johan Cruijff Schaal. Maar ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik had mij goed voorbereid op de wedstrijd en deed, zoals ik altijd doe, alsof het de laatste wedstrijd is."

'Of we nu tegen PSV of AZ spelen, we moeten ons richten op onszelf'

Zo'n 2 maanden later speelde Ajax in Eindhoven in de Eredivisie tegen PSV. Die pot eindigde in 1-1. "Ik herinner me dat we een goede wedstrijd speelden. Zij hadden ook een sterk team. Bij de tegengoal weet ik nog dat de tegenstander uit mijn rug ontsnapte. Daarna ging het wel beter. We hielden stand, maar die tegengoal steekt mij nog steeds."

Ranglijst
Komende zondag speelt Ajax in eigen huis tegen de Eindhovenaren. Het gat op de ranglijst bedraagt 11 punten in het voordeel van de Amsterdammers. "We weten dat er een verschil is, maar daar hechten we geen waarde aan. Of we nu tegen PSV of AZ spelen, we moeten ons richten op onszelf."

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl