Opgeleefde Neres: 'Mijn dansje gaan jullie nog vaker zien'

Tegen Feyenoord zag het Ajax-publiek weer de échte Neres. “De trainer zei dat ik een kans verdiende omdat ik zo hard trainde. Dat gaf me vertrouwen. Voor alle spelers is het lastig om op de bank te zitten en niet mee te doen. Dus voor mij was dat ook moeilijk. Maar ik heb het hoofd koel gehouden en gewoon hard getraind.”

'Ik had beloofd dat ik het zou doen als ik zou scoren. En ik heb het bewaard voor het juiste moment'

Neres vierde zijn treffer met een fraai dansje. “Ik heb het verzonnen met Mazraoui. Ik had beloofd dat ik het zou doen als ik zou scoren. En ik heb het bewaard voor het juiste moment.” Met een knipoog: “Jullie zullen het vaker zien.”

Ten Hag zag dat het vertrouwen werd terugbetaald. “David was scherp in z’n dribbels, in het afjagen, vast aan de bal”, vertelt de hoofdtrainer. “Scoren, een assist geven, creëren: ik heb ervan genoten.” De concurrentie is groot bij Ajax. Neres: “Het is alleen maar goed dat er zoveel keus is, vooral voorin. Er is een gezonde concurrentie. Je moet gewoon je best doen en het team helpen. Wie niet gekozen wordt moet gefocust blijven en alles geven als hij erin komt.”

Krijgt Neres tegen PEC Zwolle opnieuw een basisplaats? We weten het vrijdagavond!

Lees ook: PREVIEW | Ajax voor 20e keer op bezoek in Zwolle

Tekst en beeld: Ajax.nl