Promes: 'Ik wilde het team helpen tegen Valencia en AZ'

Nu is Promes weer fit en gebrand om in de tweede seizoenshelft prijzen te pakken met Ajax. Maar zijn blessure ging hem allerminst in de koude kleren zitten. "Het was een heel zware periode, ik wil het er ook niet heel veel over hebben. Ik wilde mijn team helpen, waar dat eigenlijk niet kon."

Vooral het thuisduel met Valencia was voor de aanvaller een ware kwelling: "Die wedstrijd zag ik samen met mijn moeder vanaf de tribune.  Het was onbeschrijfelijk. Het doet nog steeds een beetje pijn."

'Extra tik'
Terwijl zijn teamgenoten van de ene naar de andere topwedstrijd toeleefden, werkte Promes met de medische staf aan zijn herstel. Dat kostte meer tijd dan gehoopt. "Dat het langer duurde, was een extra tik. Vier weken apart van de groep trainen word je niet vrolijk van." Dat hij weer helemaal fit is, is dan ook een grote opluchting. "De afgelopen periode heeft me wel nederig gemaakt. Je beseft wel dat je dankbaar moet zijn dat je ├╝berhaupt gezond bent. Dat neem ik niet meer voor lief."

Het trainingskamp in Qatar staat voor Promes vooral in het teken van zijn fitheid. "In mijn hoofd was er nog een beetje angst of ik nu mijn topsnelheid alweer kon halen. Maar de resultaten die eergisteren uit de test kwamen waren fantastisch. Ik ben er weer helemaal gerust op."

De Amsterdammer is er op gebrand een sterke 2e seizoenshelft af te leveren, zeker ook in de Europa League. "Ik probeer belangrijk te zijn. We hebben wat goed te maken, gezien de uitschakeling in de Champions League. We hebben wel bewezen dat we een Europese topclub zijn. Het is een mooie uitdaging dat weer te laten zien."

Bekijk ook: YOU OR ME | #1 Promes & Ziyech | 'Hakim slaapt de hele dag'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl