Schuurs: 'Hoop dat ik speel, maar winst het belangrijkste'

In Lille moet Ajax het doen zonder Joël Veltman en Daley Blind. Zij kregen tegen Chelsea allebei een rode kaart. Daardoor maakte Schuurs wel z'n debuut in de Champions League. "Ik liep al vanaf de 2e helft warm. Ik wist dat er 2 jongens op scherp stonden vanwege een gele kaart."

Amper de tijd
"Op een gegeven moment liep ik warm en zag ik dat Daley z'n 2e kaart kreeg. Ik zag alleen niet dat Joël er ook nog 1 kreeg. Ik heb dus niet echt de tijd gehad om na te denken wat er precies gebeurde. Ik heb dus mijn officiële debuut mogen maken, maar dat had ik liever op een andere manier gehad."

'De eerste helft was nog wat onwennig. De tweede helft ging het een stuk beter.'

De verdediger hoopt dat hij in Lille vanaf de aftrap mag beginnen nu Veltman en Blind geschorst zijn. "Ik hoop gewoon dat ik speel. Met wie dat is, maakt niet uit. Ik hoop dat we de wedstrijd winnen. Dat is het belangrijkste."

Zaterdag stond Schuurs in de basis tegen Heracles Almelo. Daarin maakte hij een prima indruk. "De eerste helft was nog wat onwennig. De tweede helft ging het een stuk beter. Ik wilde laten zien aan de trainer dat ik er klaar voor was."

Omzettingen
De eerste 20 minuten had Ajax het nog relatief lastig met de bezoekers uit Almelo. In de tweede helft liep Ajax uit naar een 4-1 overwinning. "Heracles zette ons vast. Dat maken we in de eredivisie niet vaak mee. Na een half uur ging het stukken beter. In de rust hebben we eigenlijk alles nog besproken om de oplossingen te vinden voor hun spel. In de tweede helft liepen we er overheen."

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl