Tadic blij met 'nieuwe energie' en 'ervaren Babel' bij Ajax

De winterstop kwam niet ongelegen, zag ook de aanvoerder. "Mentaal gezien waren we niet gebroken, maar wel teleurgesteld. Nu hebben we nieuwe energie, met veel spelers die terug komen van blessures. Ik wil dat we die energie nu gaan tonen, constant zijn en dat we tonen wat we eerder ook hebben laten zien."

Tadic zag op het trainingskamp een grote groep jonge jongens bij de selectie aansluiten. Onder anderen Kenneth Taylor, Naci Ünüvar en Sontje Hansen waren in Qatar van de partij.  "Voor veel jongens was het de eerste  keer met de selectie. Het deed me aan mezelf denken, toen ik net bij het eerste elftal kwam. Die jongens hebben het goed gedaan, ze hebben energie en kwaliteit getoond."

'Hij kan heel erg nuttig voor ons zijn'

"Ze hebben denk ik wel ondervonden dat er een verschil zit tussen jeugdvoetbal en spelen met het eerste. Ik hoop dat ze snel vast bij ons komen", vervolgt hij. Buiten het jeugdige talent voegde - terug in Amsterdam - ook Ryan Babel zich bij de groep. Tadic is daar blij mee. "Hij kan heel erg nuttig voor ons zijn. Hij heeft veel ervaring en kwaliteit en dat kan ons helpen."

Het geeft de Serviër vertrouwen voor de tweede seizoenshelft. "Het is belangrijk dat we de fans weer blij gaan maken. We moeten wedstrijden winnen."

Lees meer: Ten Hag: "We zijn frisser en scherper"

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl