Tadic over Chelsea: 'Wij zijn voor iedereen een lastige ploeg'

“Ik twijfelde een beetje”, vertelt Tadic over zijn goal tegen RKC. “De hoek was lastig, ik schoot met mijn rechter. Ik dacht niet teveel na, het gebeurde gewoon.” De wedstrijd tegen RKC werd gewonnen, maar het spel was zeker niet hoogstaand. Dat PSV verloor bij FC Utrecht was natuurlijk wel een opsteker. “Dat is mooi. Maar wij moeten beter. In de eerste helft was vooral de organisatie niet goed. We moeten het analyseren, dingen beter doen en klaar zijn voor woensdag.”

'Wij moeten kijken naar onszelf, onze eigen wedstrijd spelen'

Want woensdag staat de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea op het programma. “Dat is weer compleet anders. Dan ben je vanaf de 1e minuut klaar. Het wordt een mooie wedstrijd." Tadic kent de Engelse formatie natuurlijk uit zijn tijd bij Southampton. "Chelsea is een mooie club, de laatste 15 jaar door de komst van Abramovich is het ook echt een grote club geworden. Ze hebben een jonge ploeg met een goede coach (Lampard, red.) en een goede filosofie.”

Wat zijn de kansen voor Ajax tegen de Premier League-club? “Wij moeten kijken naar onszelf, onze eigen wedstrijd spelen, dan zijn we voor iedere tegenstander een lastige ploeg.”

Bekijk ook: Highlights RKC - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots