Ten Hag over 3e blok: 'Een uitdagend programma'

"Het is na zo'n interlandperiode altijd zaak om weer goed te starten", aldus Ten Hag. "Dat begint met een goede voorbereiding en zaterdag moeten we 90 minuten lang alles uit de kast halen om met 3 punten terug te keren."

RKC pakte slechts 1 punt uit de eerste 9 duels, maar kreeg wel veel complimenten over het verzorgde spel. Ten Hag over de tegenstander: "Je ziet de hand van de trainer, je ziet structuur in het elftal. Dat doen ze uitstekend. Maar wij kijken naar onszelf. Of dat nou tegen Chelsea is of RKC, we gaan van eigen kracht uit."

'Als die versnellingen er zijn, moet het in een hoger tempo'

De interlandperiode bood sommige spelers de gelegenheid om wat extra rust nemen. "De boog kan niet altijd gespannen zijn. Af en toe moet je ontspannen, om energie te tanken en er daarna weer vol tegenaan te gaan. Het team ziet er goed en fris uit. Die energie hebben we zaterdag weer nodig om een goed resultaat te halen."

Ten Hag kijkt uit naar de komende periode waarin de dubbele confrontatie met Chelsea en de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma staat. "Het is een uitdagend programma, maar dat is precies wat we willen."

De coach kan terugkijken op een uitstekende seizoensstart en legt de lat voor blok 3 weer iets hoger. "Het team valt steeds meer in elkaar. De spelers vinden elkaar makkelijker. Maar het moet beter, met name het tempo. We moeten kunnen lezen wanneer we moeten vertragen en wanneer we kunnen versnellen. En als die versnellingen er zijn, moet het in een hoger tempo."

Bekijk ook: History in goals: RKC - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl