Ten Hag voorziet mooie maanden: 'In deze groep zit veel drive en plezier'

Trainer Erik ten Hag keek terug op een geslaagd trainingskamp in Qatar en gaat met vertrouwen de 2e seizoenshelft tegemoet. "Het was een intensieve week, waarbij we dicht op elkaar hebben gezeten. Dan merk je dat er spirit is. Dat het levendig is."

Topsport
Tijdens de trainingsweek in het Midden-Oosten was de sfeer goed, zag de trainer. "Maar dat is-ie het hele jaar al. De spelers hebben er ontzettend veel plezier in. Ze dagen elkaar uit en zijn heel competitief. Soms gaat dat weleens over het randje, maar dat hoort ook. We bedrijven topsport en moeten grenzen verlegen. Dat kan alleen op deze manier."

'Ons positiespel was van een hoog niveau.'

De groep die naar Qatar afreisde was groot: 31 man. Volgens Ten Hag was dat ook nodig. "We zijn op 3 fronten actief. Daarnaast hebben we jonge spelers meegenomen die aan het grote werk mochten ruiken. Je ziet wel dat jeugdvoetbal echt iets anders is dan waar wij mee bezig zijn. De jongens laten wel zien waarom ze hier zijn. Ze hebben veel potentieel."

De oefenmeester nam in de winterstop ook even de tijd om de 1e seizoenshelft te analyseren. Wat is er goed gegaan? Wat ging er minder? "Ons positiespel was van een hoog niveau. Er zat veel beweging en diepgang in. We hebben veel kansen weten te creƫren uit open spel. De standaardsituaties kunnen daarentegen beter."

Stuur in handen
Tot slot keek Ten Hag ook vooruit. "Onze blik gaat nu eerst op de competitie en de beker. We hebben het stuur nu zelf in handen en we moeten zorgen dat we het stuur ook in handen houden. In maart, april moeten we op de juiste positie staan."

Bekijk ook: 'Van der Gaag popelt om weer te starten'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Pro Shots