Ten Hag: "We zijn frisser en scherper"

Natuurlijk heeft trainer Erik ten Hag zin in de hervatting van de competitie, zo begon hij vrijdagmiddag de persconferentie. “We zijn weer fris. In december waren we moe, ook mentaal. Maar nu zijn we frisser, scherper. We kunnen een hoge intensiteit halen en zijn directer. Dat zag je wel aan die wedstrijd in Qatar.”

'Niveau moet omhoog'
Maar Ten Hag is de eerste om toe te geven dat Ajax er nog niet is. “Het niveau moet omhoog, het moet altijd beter. We redden het niet in de tweede helft van de competitie als we spelen zoals thuis tegen Heracles en Utrecht.”

In de aanstaande opponent Sparta ziet Ten Hag een uitdagende tegenstander: “Ik ben voor elke wedstrijd waakzaam. Sparta kan verrassend uit de hoek komen. We moeten alert zijn. Zij zijn opportunistisch en hebben hun wapens. Maar ook hun zwaktes.”

�� @RyanBabel = fit!#ajaspa pic.twitter.com/ZXPmmJIJ7c

— AFC Ajax (@AFCAjax) January 17, 2020

Ajax moet het zondag nog stellen zonder de langdurig geblesseerden David Neres, Daley Blind en Zakaria Labyad. Hij kan natuurlijk wel beschikken over de nieuwe aanwinst Ryan Babel en ook Klaas Jan Huntelaar zit hoogstwaarschijnlijk bij de selectie: “Babel is wedstrijdfit. Hij is multifunctioneel inzetbaar en we bekijken per wedstrijd wie we nodig hebben. Huntelaar kan, als het morgen in de training goed gaat, alweer op de bank plaatsnemen. Want een Huntelaar die 15 minuten meespeelt kan ook het verschil maken.”

En Ajax moet het verschil blijven maken om de concurrentie voor te blijven. Wie ziet de trainer als grootste concurrent? “Wij kijken naar onszelf. Daar richten we ons op. We kijken dan wel wie er mee gaat.”

Lees ook: Fightmode: Joël Veltman sterker dan ooit

Tekst en beeld: Ajax.nl