Ten Hag: 'We zijn wel heel erg gestraft de laatste 2 weken'

Het gevoel van onrecht overheerste wel bij de trainer. Ajax controleerde grote delen van de wedstrijd en stond na ruim een uur spelen met 2-4 voor dankzij 2 eigen goals, een treffer van Quincy Promes en een doelpunt van Donny van de Beek.

Maar in de 68e minuut ging het ineens volledig mis voor de Amsterdammers. In 1 aanval werden zowel Daley Blind als Joël Veltman van het veld gestuurd. Daarnaast kreeg Ajax ook nog een penalty tegen. "1 moment zet deze hele poule op z'n kop."

"Dat ze dit nog uit het vuur hebben gesleept, maakt mij ontzettend trots."

"In mijn ogen wordt er eerst een overtreding gemaakt op Blind. In zijn val maakt hij zelf daarna een overtreding. Dan wordt er daarna een bal in het strafschopgebied tegen de hand van Veltman aan geschoten. Tot onze verbazing kregen zowel Daley als Joël een gele kaart en dus rood en kregen we een penalty tegen. Deze beslissingen gooien de hele poule om. Waar hebben we dan een VAR voor?", vroeg Ten Hag zich hardop af.

Tactisch goed
Toch wist Ajax er met 9 man nog een gelijkspel uit te slepen tegen de Engelse grootmacht. "Dat hebben ze geweldig gedaan. Met ongelooflijk veel beleving en strijdlust. We hebben ook tactisch goed gespeeld. Dan wordt het uiteindelijk 4-4. En ook in die fase hebben we zelfs nog kansen gehad. Dat ze dit nog uit het vuur hebben gesleept, maakt mij ontzettend trots."

Bekijk ook: Blind: 'Het was eerst een overtreding op mij'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Pro Shots