Ten Hag: 'We zullen dit moeten verwerken'

"Dit is een forse streep door de rekening", begon de Ajax-coach z'n relaas. "We hebben een goede groepsfase gespeeld. Ook nu hadden we de wedstrijd aan onze zijde. We hebben gedicteerd. Dan is het bitter dat je niet kwalificeert voor de volgende ronde van de Champions League."

Veel tegenslag
De trainer hield Ajax wel een spiegel voor. "We moeten ook naar onszelf kijken. We hebben onnodig een goal weggeven, waardoor we in de achtervolging moesten. Dat heeft helaas geen gelijkmaker opgeleverd."

'Heel veel dingen in deze cyclus zaten tegen'

De gedachten gingen automatisch nog even terug naar eerdere wedstrijden in de Champions League. Onder andere naar de 4-4 tegen Chelsea in Londen, waar Ajax 2 rode kaarten kreeg en een 1-4 voorsprong verspeelde.

"Voor een Nederlandse club moet alles meezitten, om in de Champions League een goed figuur te slaan. Heel veel dingen in deze cyclus zaten tegen. Dat is een feit. We hebben het lang kunnen compenseren. Maar uiteindelijk is het niet genoeg gebleken."

AZ-uit
Ten Hag had nog geen zin om vooruit te kijken naar het Europese vervolg: de Europa League. "Belangrijk is zondag: AZ. Hoe wij naar de winter verder gaan in Europa, laten we op ons afkomen. Eerst de Nederlandse competitie en de beker, daar gaan we ons nu op richten."

Lees ook: Ajax na verlies tegen Valencia verder in de Europa League

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl