Ten Hag: 'Weer een dure les, snel rug rechten'

"Na een moeilijk begin kwamen we in de wedstrijd. Maar het ging mis bij een onnodige vrije trap tegen. Bij die vrije trap werden de afspraken niet nagekomen", blikte de teleurgestelde coach terug.

In de tweede helft verdubbelde FC Utrecht de voorsprong via een penalty die werd veroorzaakt door Edson Álvarez. Hij startte in de basis ten faveure van Perr Schuurs. Behoudens het penaltymoment vond de coach dat de Mexicaanse verdediger een goede wedstrijd afleverde. "Edson heeft in z'n algemeenheid een voldoende gehaald, vind ik."

Wisselingen in de basis
Ook speelde Jurgen Ekkelenkamp in plaats van Carel Eiting. "Ik wilde lopende mensen hebben en scorend vermogen. Daarom heb ik Jurgen (Ekkelenkamp, red.) en Donny (Van de Beek, red.) op het middenveld gezet. Jurgen heeft hard gewerkt, op de juiste posities gelopen en kwam een paar keer goed in scoringspositie."

'De counters hebben we in z'n algemeenheid beter verdedigd. Alleen kwamen ze wel voort uit onnodig balverlies.'

Hoewel Ajax met 2-0 verloor zag Ten Hag verbeterpunten ten opzichte van de wedstrijd tegen AZ. Die wedstrijd ging zondag met dezelfde cijfers verloren. "Tegen AZ kreeg het vertrouwen een knauw door de snelle tegengoal. Het druk zetten was niet goed zondag, heel onsamenhangend."

SC Heerenveen-uit
"Tegen Utrecht hebben we uitstekend druk gezet. Ook de counters hebben we in z'n algemeenheid beter verdedigd. Alleen kwamen ze wel voort uit onnodig balverlies. Daar moeten we voor waken."

Uiteindelijk vloog Ajax in 1 week uit 2 toernooien. Zowel de UEFA Europa League als de KNVB Beker behoort nu tot de geschiedenis. "We moeten dealen met deze grote teleurstelling. Het is een dure les, maar over 3 dagen staat de volgende wedstrijd voor de deur. Dat is weer een kans om de teleurstelling weg te spoelen."

Bekijk ook: Highlights FC Utrecht - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl