Timber: 'Heel mooi om mee te maken'

Zijn route naar de hoofdmacht begon een jaar geleden toen hij voor het eerst mee mocht trainen bij Ajax 1. "Toen was ik 17", herinnert de verdediger zich. "Dat was wel spannend. Logisch ook, denk ik. Maar als je eenmaal aan het voetballen bent, ga je mee met het niveau."

Ontwikkeling
Bij Jong Ajax is de 18-jarige Timber een vaste basisspeler. In het huidige seizoen staat z'n teller al op 24 duels voor het beloftenteam van de Amsterdammers. In de Keuken Kampioen Divisie ontwikkelt de verdediger zich goed.

'De ontwikkeling die ik bij Ajax O19 doormaakte, heb ik door kunnen zetten.'

"Daarom mocht ik af en toe al op de bank zitten bij Ajax 1 en trainde ik vaak mee. Ik denk dat ik wel een goed seizoen draai. Ik ben veel met beelden bezig om een beter speler te worden. De ontwikkeling die ik bij Ajax O19 doormaakte, heb ik door kunnen zetten."

Dat zag ook trainer Erik ten Hag al eerder dit seizoen. Hij nam de jonge verdediger bijvoorbeeld mee naar Lille voor het duel in de groepsfase van de UEFA Champions League. Een bijzondere ervaring voor Timber. "Dan gaat het wel om het echie. Het is toch wel anders dan een wedstrijd in de Eredivisie of beker."

"Er zat druk achter die wedstrijd. De focus lag echt hoog. Dat zag ik bij de jongens. En ze presteerden ook nog in Lille. Ik maakte alles mee van dichtbij. Van het hotel, tot in de bus, tot in de kleedkamer. Een mooie ervaring."

Debuut tegen sc Heerenveen
Toen hij er voor de winterstop al een paar keer bij zat, wist hij dat het debuut er ooit zou komen. Dat moment kwam zaterdag dus tegen sc Heerenveen. "Dit is het echte werk, dacht ik."

Voor de wedstrijd begon, fluisterde keeper Andre Onana wat bemoedigende woorden in het oor van Timber. "Hij gaf mij vertrouwen. Hij zei tegen mij: doe gewoon je ding, je weet wat je kan'. De 3 punten waren uiteindelijk het belangrijkste."

Lees ook: In cijfers: zo debuteerde Jurriƫn Timber in Ajax 1

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl