Van der Sar: 'Er zijn belangrijkere zaken dan voetbal'

Socials

“Als speler en als club zijnde wil je natuurlijk graag kampioen worden”, erkent Van der Sar na de meeting op afstand met de KNVB. “Op het veld wil je het laten zien en we hebben het hele jaar bovenaan gestaan. Dan is het jammer dat je niet tot kampioen uitgeroepen wordt, maar in deze situatie is dat misschien wel begrijpelijk. Er zijn op dit moment belangrijkere zaken dan voetbal.”

Onduidelijkheid over Champions League-ticket
Dat Ajax als nummer 1 van Nederland de Champions League ingaat, betekent nog niet directe plaatsing voor de groepsfase van het prestigieuze toernooi.

“In eerste instantie zijn we geplaatst voor de voorronde van de Champions League. Alleen als er een winnaar komt, zou het kunnen dat we een plekje mogen opschuiven. Maar zoals het er nu voorstaat spelen we nog een voorronde.”

Promotie/degradatieregeling
Tijdens de video-call afgelopen vrijdagmiddag tussen alle clubs uit het betaalde voetbal werd er ook gestemd over de promotie-/degradatieregeling in de Eredivisie. De KNVB besloot om geen degradanten aan te wijzen. Ook promoveren er geen clubs uit de Eerste Divisie. Ajax onthield zich van stemmen volgens Van der Sar.

'Als grootste club van Nederland vinden wij het logisch dat we hulp bieden binnen de bedrijfstak.'

“Ik denk dat dit op een goede manier ingevuld had moeten worden. We hebben ons onthouden van onze stem, omdat clubs bij stemming voordeel kunnen hebben bij een bepaalde manier van stemmen. Wij vinden dan ook dat dit bij de KNVB had moeten liggen.”

Morele verplichting
Ook riep de bond clubs op om hun ‘morele verplichting’ na te komen om andere clubs te hulp te schieten tijdens deze coronacrisis. “Een aantal weken geleden hebben we via Marc Overmars al laten weten dat we willen helpen in de vorm van een fonds. Als grootste club van Nederland vinden wij het logisch dat we hulp bieden binnen de bedrijfstak en dat we andere clubs moeten helpen om te kunnen overleven."

"Alleen gaan wij het zelf ook moeilijk krijgen. Een grote inkomstenbron van ons is het stadion. Daar kunnen 53.000 toeschouwers in. Als die een bepaalde periode van het jaar niet naar het voetbal kunnen, dan gaat het ons tientallen miljoenen kosten.”

Lees ook: Ten Hag: 'Seizoen met een zwart randje'
Bekijk ook:
Ziyech: 'Dat afscheid komt er zeker'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl