Van Gelderen: 'Nu doorpakken'

Liam van Gelderen verlengde zijn contract met 3 jaar. De verdediger, die afgelopen seizoen voornamelijk voor Jong Ajax uitkwam, is daar blij mee en wil nu doorpakken.

Zijn contractverlenging ziet Van Gelderen als een mooie stimulans. Hij hoopt dan ook de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten. “Ik moet het nu laten zien bij Jong Ajax. Als ik het daar goed doe, denk ik dat ik vaker mag aansluiten bij trainingen van het 1ste.”

Hard werken gaf de doorslag
Dat Ajax de jongeling een nieuw contract aanbiedt, ziet de verdediger als een mooie beloning.
“Ik denk dat ik dit heb verdiend op basis op van hard werken op trainingen en in wedstrijden. Daarnaast heb ik dit ook te danken aan mijn familie en teamgenoten. Ik denk dat ik een goed seizoen heb gedraaid en ik wil nu gewoon doorpakken.”

Wennen aan het profvoetbal
De Ajacied begon het afgelopen seizoen in Ajax O19. In het elftal van John Heitinga liet de achterhoedespeler een goede indruk achter. Mede daarom kreeg hij de kans zijn debuut te maken in het betaalde voetbal. De stap naar de profs was er eentje waar hij aan moest wennen.
“Het was in het begin een groot verschil. Vooral in fysiek opzicht. Je speelt ineens tegen grotere en oudere jongens, dus daar moest ik aan wennen.”

Dest en Mazraoui als voorbeelden
Van Gelderen hoopt de stap naar het 1ste elftal zo spoedig mogelijk te zetten. Daarom probeert hij te leren van de spelers die op zijn positie spelen. “Ik speel aan de rechterkant, dus ik kijk vooral hoe Sergiño Dest en Noussair Mazraoui het invullen en dat probeer ik na te bootsen.”

De 19-jarige verdediger wil de komende jaren ook aan zijn verbeterpunten werken en hij weet goed wat die zijn. “Ik moet sterker worden, harder in de duels en mijn linkerbeen verbeteren. Dat zijn de dingen waar ik nog aan wil werken.”

Lees ook: Contractverlenging Liam van Gelderen

Tekst en beeld: Ajax.nl