Zakaria Labyad: 'Ik heb hier hard voor gewerkt'

In z'n beginperiode bij Ajax speelde Labyad weinig. De relatie met trainer Erik ten Hag is altijd prima gebleven. "Ik ken hem al vanaf mijn 16e", legt Labyad uit. "De trainer weet wanneer ik niet goed in mijn vel zit en dan maakt hij een praatje met mij. We hebben altijd de waarheid tegen elkaar kunnen zeggen."

Fantastisch seizoen
Daarom vroeg Labyad in die periode aan Ten Hag wat zijn kansen waren bij de Amsterdammers. "Hij zei dan tegen mij dat het team fantastische speelde en hij geen reden had om te wisselen. Dat was ook zo. Ajax heeft een fantastisch seizoen gedraaid. Daardoor was het lastig om in het elftal te komen. Maar ik heb de hoop nooit verloren."

'Ik hoorde van velen dat het 1 van onze beste helften is geweest in lange tijd.'

De 26-jarige voetballer kreeg tegen FC Utrecht z'n kans in de Eredivisie, omdat David Neres een knieblessure had. "Ik denk dat we een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. Ik hoorde van velen dat het 1 van onze beste helften is geweest in lange tijd."

Band met Hakim en Quincy
Vooral de band met Hakim Ziyech viel ook in die wedstrijd weer op. "Ik ken hem al vanaf mijn 13e. Dat is ook met Quincy Promes zo. Die kan ik ook al zo lang. Alleen ging Quincy naar het buitenland, waardoor we elkaar niet zo vaak zagen op het voetbalveld."

Bekijk ook: #VDSar2023 | There's more to come from Amsterdam...

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl