Ziyech: 'Chelsea-uit is een cruciaal duel'

Op weg naar het affiche in Londen spreekt Ziyech zich uit over de 2e ontmoeting met Chelsea van dit seizoen. De ploeg van Frank Lampard heeft de goede vorm gevonden en staat op gelijke hoogte met de Amsterdammers in Groep H van het miljoenenbal. Ajax moet aan de bak, zo weet Ziyech zelf ook. “Er zijn nog 3 wedstrijden en deze is de allerbelangrijkste uit de poule.”

In de Johan Cruijff ArenA werd het in de slotfase 0-1 voor de Londenaren. Een scenario dat Ajax dinsdag graag voorkomt. “Een kans moet een goal zijn”, stelt Ziyech. Hij gaf vrijdag tegen PEC Zwolle nog 2 assists op Quincy Promes en David Neres.

Promes en Neres
Het aanvallende duo verkeert de laatste weken in goede vorm en daar is Ziyech maar al te blij mee. “Quincy heeft het in het begin best lastig gehad, omdat hij een paar wedstrijden niet speelde. Je merkte dat het aan hem knaagde, omdat hij een jongen is die veel van zichzelf eist. We hebben met elkaar gesproken en Europees en in de competitie doet hij het nu uitstekend. We zijn blij met hem.”

Ook de vorm van Neres kan de Marokkaans international bekoren. “Ik ken David nu al bijna 3 jaar. Als we elkaar aankijken, weten we hoe laat het is. Hij is laat teruggekomen, had een langere vakantie en een moeilijke voorbereiding. Maar als je naar de laatste weken kijkt, is het elke keer genieten.”

Leidersrol
Zelf zit de spelmaker lekker in zijn vel. Hij neemt steeds meer een leidersrol op zich en daarnaast de jonge jongens in de A-selectie bij de hand. “Ik wil niet zeggen dat ik een leidersrol pak, maar ik weet dat er veel van mij geëist wordt. Als je ziet hoe jonge jongens naar je opkijken... Dan moet je ervoor zorgen dat zij zich op hun gemak voelen. Ik ben niet iemand die je het hardst hoort in de kleedkamer. Ik probeer rustig te blijven en de jongens op sleeptouw te nemen.”

Bekijk ook: Tadic: 'Wij kunnen het verschil maken'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl