Afscheid Schöne: 'Trots dat ik hier zo gewaardeerd word'

Lasse Schöne werd voorafgaand aan Ajax - NEC gehuldigd. De Deense middenvelder stal in zeven seizoenen in Amsterdam de harten van vele Ajax-fans. Na afloop van de 5-0-overwinning sprak Schöne zijn dank uit voor het afscheid. "Het is twee jaar geleden dat ik weg ben gegaan. Dat ik alsnog afscheid mocht nemen, waardeer ik zeer."

Tags

  • #Schöne

Socials

Hij kreeg van de aanwezige supporters in de Johan Cruijff ArenA een staande ovatie. "Ik ben niet zo emotioneel, maar ik werd er nu wel even stil van."

Na de wedstrijd nam de Deen ruim de tijd om zijn oud-ploeggenoten te begroeten. "Het was wel even gezellig. Het was leuk om de jongens weer te zien. Het zijn goede gasten. Ze wensten mij verder succes en vroegen hoe het was in Nijmegen."

Mooie woorden van Overmars
De middenvelder kreeg uit handen van directeur voetbalzaken Marc Overmars een borstbeeldje van Ajax. Overmars sprak daarbij lovende woorden over de inzet van Schöne als Ajacied.

"Elk jaar moest ik me in het team terugvechten. Dat hoort erbij als topvoetballer. Dan moet je als speler maar laten zien wat je waard bent. Je moet het niet proberen om te spelen via andere wegen, maar gewoon hard werken. Dan kom je wel waar je hoort."

Tags

  • #Schöne

Socials

Gerelateerde artikelen

2016 11 20 Ajax NEC 0515

Tikkie Terug | Alles over Ajax - NEC

Met de thuiswedstrijd tegen NEC gaat er zaterdagavond een gloednieuw Eredivisie-seizoen van start voor Ajax. In de nieuwe rubriek Tikkie Terug praten we je helemaal bij over alles dat je moet weten over dit duel.

Tags

  • #AJANEC

Socials

Mazraouijuichen

Liveblog | Ten Hag: 'We voerden het plan uitstekend uit'

Op de verjaardag van de Johan Cruijff ArenA nam Ajax het in eigen huis op tegen tegen NEC. De seizoensopening werd door een briljante eerste helft met 5-0 gewonnen. Via ons liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #AJANEC

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl