Ajax eert oud-speler en ex-scout Gerrie Mühren met bloemlezing scoutingrapporten

Boekje Gerrie Mühren
Boekje Gerrie Mühren

Gerrie Mühren was een sleutelspeler in het gouden Ajax van begin jaren 70. Na een prachtige carrière als speler bleef de Volendammer als scout aan de Amsterdamse club verbonden. Mühren overleed in september 2013 en werd slechts 67 jaar. Onlangs ontving weduwe Grietje Mühren een bloemlezing uit de scoutingsrapporten die haar man ooit voor Ajax maakte.

Tags

  • #GerrieMühren

Socials

Het ruim 100 pagina’s tellende boek is gemaakt in opdracht van Ajax’ directeur voetbalzaken Marc Overmars. Hij werkte nauw samen met Mühren. In samenwerking met de performance-afdeling van Ajax en Ajax Media werd een selectie van de scoutingverslagen gebundeld.

Gerrie Mühren, de Ajacied – een selectie uit de scoutingrapporten bevat analyses van zowel jeugdwedstrijden als duels op het hoogste voetbalniveau. Daarbij beoordeelde Mühren, de Ajacied was gezegend met een scherp oog voor voetbaltalent, ook individuele spelers.  

Bijna 300 wedstrijden 
In het naslagwerk wordt uiteraard niet aan de spelersloopbaan van de technisch fijnbesnaarde Mühren voorbijgegaan. Tussen september 1968 en juni 1976 speelde de middenvelder maar liefst 298 duels in Ajax 1. Hij liet de Ajax-fans 72 keer juichen.

Het boek kent een oplage van slechts 16 stuks en is exclusief gemaakt voor de directie en familie van Mühren. Grietje Mühren nam het boek recent in de Johan Cruijff ArenA in ontvangst. Bij de overhandiging waren naast Overmars en scout Hans van der Zee onder meer ook Mührens kleinkinderen aanwezig. Met de bijzondere uitgave houdt Ajax de herinnering levend aan de warme persoonlijkheid en voetballiefhebber die Ajax-icoon Gerrie Mühren was.    

Tags

  • #GerrieMühren

Socials

Gerelateerde artikelen

Cruijffstandbeeld

Ajax-supporters onthullen samen met Frank Rijkaard standbeeld voor Johan Cruijff

Frank Rijkaard en een afvaardiging van Ajax-supporters hebben vrijdagmiddag een standbeeld van Johan Cruijff onthuld. Het levensgrote bronzen beeld staat bij de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA en is ontworpen door kunstenaar Hans Jouta. Het beeldhouwwerk is tot stand gekomen door een inzamelingsactie onder supporters op initiatief van de Ajax Supporters Delegatie.

Tags

  • #JohanCruijff

Socials

Kopfoto Vanenburg

Gerald Vanenburg terug bij Ajax

Gerald Vanenburg is terug bij Ajax. De 56-jarige oud-Ajacied gaat de bovenbouw (O17 en O18) ondersteunen met techniektrainingen.

Tags

  • #Vanenburg

Socials