Ajax en adidas presenteren uittenue 2021/2022

Gravenberchshirt
Gravenberchshirt

Na het winnen van de KNVB Beker en de landstitel heeft Ajax nog een cadeau voor de fans. Zondag speelt Ajax tegen Feyenoord - in wat de eerste wedstrijd is als kampioen - in het nieuwe uittenue van adidas (seizoen 2021/2022). Het overwegend gestreepte tenue is opgebouwd uit twee blauwtinten, met mintgroene accenten.

Tags

  • #Uitshirt20/21

Socials

Verticale strepen
Ajax heeft een rijke geschiedenis aan gestreepte shirts. Zo speelde Ajax in het eerste decennium van haar bestaan in een gestreept thuisshirt en zien we elk decennium vanaf de jaren ’80 een gestreept uitshirt in de geschiedenisboeken.

De drie adidas-strepen op de schouders komen in dezelfde mintgroene kleur als de krijtstrepen, evenals de drie Andreas-kruizen in de nek en de logo’s van Ajax, adidas en Ziggo. Opvallend is de donkerblauwe rand rondom de sterren en logo’s van adidas en Ziggo. De rugbedrukking heeft dezelfde mintgroene kleurstelling, in nieuw font met kenmerkende streep. De eerste keus broek betreft een broek in het donkerblauw zoals te zien is op het shirt.

Tegen Feyenoord wordt echter gespeeld in de alternatieve broek, in lichtere variant blauw. Ook de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Vitesse, zal in het nieuwe tenue worden gespeeld.

Direct online verkrijgbaar
De uitcollectie is per direct verkrijgbaar via de webshops van Ajax en adidas.nl, en de Official Ajax Fanshops in de ArenA, Kalverstraat en Bataviastad.

Tags

  • #Uitshirt20/21

Socials

Gerelateerde artikelen

Teamfotodekuip

Liveblog | Klaassen: 'Goed seizoen, mooie uitslag'

Ajax heeft zondag zijn eerste duel in het nieuwe uitshirt ruim gewonnen. De Klassieker op bezoek bij Feyenoord leverde een 0-3-zege op. Via dit liveblog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl