Ajax Vrouwen treffen Bayern München in Champions League

Kop
Kop

De Ajax Vrouwen zijn in de eerste ronde van UEFA Women's Champions League gekoppeld aan het Duitse Bayern München. De eerste ronde wordt op 10 (thuis) en 16 (uit) december gespeeld. Beide duels beginnen om 18 uur.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Het Duitse Bayern München staat momenteel eerste in de Bundesliga - Vrouwen. Anderhalve week geleden wonnen ze nog met 4-1 van het ijzersterkte VfL Wolfsburg, de kampioen van vorig seizoen.

In augustus van dit kalenderjaar stond de vrouwentak van Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Daarin bleek de latere winnaar, Olympique Lyon, met 2-1 te sterk. De Nederlandse Lineth Beerensteyn staat onder contract bij de drievoudig landskampioen van Duitsland.

Opzet Champions League
De coronacrisis heeft flinke gevolgen gehad voor de opzet en planning van deze editie van het bekertoernooi. Het toernooi bestaat volledig uit knock-out rondes, met steeds een heenduel én een terugwedstrijd. 

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Van Der Gragt

Zegereeks Ajax Vrouwen gestuit door FC Twente

Het is de Ajax Vrouwen zondag niet gelukt om hun imposante zegereeks voort te zetten. Na een serie van zeven gewonnen duels op rij bleek de nummer drie van de competitie, FC Twente, te sterk. De ploeg van Danny Schenkel kwam in de uitwedstrijd nog wel aan de leiding via Marjolijn van den Bighelaar, maar kon de voorsprong niet vasthouden (2-1).

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Spitse 1

Sherida Spitse naar de Ajax Vrouwen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sherida Spitse en het Noorse Vålerenga over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen. De vice-aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen tekent een contract dat ingaat op 1 januari 2021 en een looptijd heeft van anderhalf jaar, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl