Ajax wint € 30.000 voor maatschappelijk project ‘Ajax Foodball’

Foodballprijs1280
Foodballprijs1280

Ajax heeft € 30.000 gewonnen voor het maatschappelijke project ‘Ajax Foodball’. Met dat project maakt de club kwetsbare jongeren bewust van het belang van een gezonde leefstijl en helpt ze bij het ontwikkelen hiervan. Ajax ging met negen andere eredivisieclubs de strijd aan om het beste ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij en de Eredivisie. De club sleepte de tweede plaats in de wacht.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Het Friese SC Cambuur ging er met de titel vandoor en won 50.000 voor de ‘Cambuur Dreamschool’, sc Heerenveen eindigde op de derde plaats en won 20.000 voor ‘Ons Pompeblêdenhart’.

Juryoordeel
Jurylid Daan Peters, managing director van de VriendenLoterij: "Ajax pakt met dit project een concreet probleem aan in de directe omgeving van de club. We vinden het een slimme zet om de spelers uit de selectie, die door de jeugd als rolmodel worden gezien, als inspirator in te zetten om gezond te eten en te leven. Zo zet de club haar kracht in om een positieve impact te maken op het leven van jongeren in de buurt."

Jeannette Jongejans, directeur Ajax Foundation: "Bij Ajax vinden we het belangrijk om jongeren te inspireren om hun talent te ontwikkelen. Door deelname aan het project Foodball krijgen ze een recept aangereikt met belangrijke ingrediënten om stappen te maken op weg naar een gezonde levensstijl. We laten ze ervaren dat een gezonde levensstijl niet alleen belangrijk is voor een voetballer van Ajax maar voor iedereen."

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Gerelateerde artikelen

Foodball1280

‘Ajax Foodball’ genomineerd voor ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’

Ajax is met het project ‘Ajax Foodball’ in de race voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’. Met het project helpt de club de kwetsbare (Amsterdamse) jeugd bij de ontwikkeling van een gezonde levensstijl. Naast Ajax zijn er nog acht andere eredivisieclubs in de race om de titel.

Tags

  • #AjaxFoundation

Socials

Rodyturpijn1

Team van Toen | Rody Turpijn: van tieneridool tot bestuurslid van de Ajax Foundation

Als bestuurslid van de Ajax Foundation deelde oud-Ajacied Rody Turpijn enkele weken geleden een jeugdfoto met zijn collega’s. Op de foto staat de Ajax C1 uit seizoen 1991/1992. Hij wordt op de beeltenis onder andere vergezeld door Danny Schenkel, de huidige coach van de Ajax Vrouwen en man van Loïs Schenkel die op haar beurt sinds kort ambassadrice is geworden van de Foundation. “Kijk, zolang gaan wij al terug.”

Tags

  • #TeamvanToen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl