De waslijn van Brobbey en Taylor: boezemvrienden van de F'jes tot de ArenA

Al vanaf de F-jeugd voetballen Brian Brobbey en Kenneth Taylor samen bij Ajax. Afgelopen zomer vertrok Brobbey naar Duitsland, maar inmiddels zijn de boezemvrienden weer herenigd. Aan de hand van een aantal mooie foto's aan een waslijn, vertellen de Ajacieden over hoe hun jongensdromen werkelijkheid werden.

Tags

  • #Brobbey
  • #Taylor

Socials

De eerste foto is een beeld waar Brobbey en Taylor in de F-jeugd samen met hun ploeggenoten vol trots met een beker poseren. "We hadden echt een heel goed team. We wonnen volgens mij alles wat we konden winnen en dat bijna de hele jeugd lang", vertelt Taylor. "Het was ook een leuk team. We waren allemaal vrienden van elkaar en dat zijn we nog steeds", vult Brobbey aan.

Tranen bij jonge Brobbey
De boezemvrienden kijken terug op een mooie periode op de Toekomst, maar kunnen zich ook nog een finale herinneren waar de jonge Ajacieden verloren van leeftijdsgenootjes van FC Barcelona. "Toen zat hij te huilen", zegt Brobbey lachend over Taylor. De negentienjarige middenvelder ontkent dit en weet nog goed dat juist Brobbey zijn emoties niet onder controle kon houden.

"Ik ging nep huilen. Ik ging mijn tranen persen omdat iedereen moest huilen", reageert de twintigjarige Ajax-spits. "Het was wel een heel leuk toernooi."

Strijd om leiderschap
De talentvolle Ajacieden hadden in de Ajax-jeugd allebei de aanvoerdersband om de arm. "Ik was in de E1 aanvoerder en toen we in de D2 kwamen werd Kenneth aanvoerder." Brobbey vond Taylor in de D-jeugd een echte leider, maar denkt dat deze rol nu minder geschikt voor hem is omdat Dusan Tadic aanvoerder is bij Ajax 1. "En na Tadic kom ik, denk ik", aldus een lachende Brobbey.

Kusgebaar voor vriendin
Taylor krijgt ook een foto voorgeschoteld van het moment dat hij een kusgebaar maakt na zijn goal in de Youth League tegen OSC Lille. "Dat was voor mijn moeder. Nee geintje", reageert Taylor op de desbetreffende foto. "Ik had net een vriendin en toen had ik met haar afgesproken om een kusje in de richting van de camera te doen als ik zou scoren."

"Ik begrijp hem, heel lief", zegt Brobbey. Op de vraag of de Ajax-spits het zelf ook zou doen wil hij geen antwoord geven. "We gaan naar de volgende foto", zegt Brobbey die alvast doorloopt.

De nieuwe Benzema
Brobbey en Taylor hebben lovende woorden voor elkaar over en laten weten dat ze van elkaar houden. "Onze oude fysio zei laatst: Brobbey heeft een rood-wit hart. Ik denk dat Brobbey de nieuwe Benzema wordt", aldus Taylor. Brobbey is het niet helemaal eens met zijn boezemvriend. "Nu lieg je, Benzema is een ander niveau", reageert de twintigjarige Ajax-spits bescheiden.

"We spelen natuurlijk lang met elkaar. Hij geeft me ook veel assists, daar word ik wel blij van. Dan wordt het mijn maatje toch", aldus Brobbey. "Kenneth is een hele goede speler. Ik weet zeker dat hij een basisplaats gaat krijgen bij Ajax 1 als hij geduld heeft."

Steun en toeverlaat
De jonge Ajacieden staan voor elkaar klaar in goede én in slechte tijden. Brobbey ging afgelopen jaar door een zware periode in Duitsland, nadat hij Amsterdam had verlaten voor een avontuur bij RB Leipzig. "Het is niet leuk om te zien dat het slecht gaat met je vriend. Ik probeerde hem in die periode veel te bellen. Het ging met mij in die periode ook niet altijd goed, dus daar maak je dan gewoon grapjes over onderling", vertelt Taylor.

In januari keerde Brobbey op huurbasis terug bij Ajax. "Kenneth wist ook als een van de eerste dat ik terug zou komen", zegt de twintigjarige spits. Taylor is blij om te zien dat het inmiddels weer goed gaat met zijn vriend. "Als het buiten het veld niet goed met je gaat, dan ga je dat binnen het veld ook merken. Toen hij terugkeerde bij Ajax zag ik gewoon direct in het veld dat hij weer blij was."

Tags

  • #Brobbey
  • #Taylor

Socials

Gerelateerde artikelen

NICO3

De waslijn | De dromen van Nico Tagliafico

Nico Tagliafico is bijna drie jaar Ajacied en een absolute publiekslieveling. Tijd voor een portret van de Argentijn aan de hand van zijn eigen 'waslijn', waar een serie foto's met veel betekenis aan hangt.

Tags

  • #Tagliafico

Socials

Brobbey1280

Swart en Brobbey in gesprek over de bekerfinale: 'Na de wedstrijd gingen we de stad in'

De 83-jarige Sjaak Swart won de KNVB Beker in zijn carrière in totaal vijf keer, terwijl de twintigjarige Brian Brobbey komende zondag tegen PSV zijn eerste minuten hoopt te maken in een bekerfinale. Daags voor die finale in Rotterdam ontmoeten Mister Ajax en Brobbey elkaar in café Johan in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #TheFinals
  • #Swart
  • #Brobbey

Socials