Deze Ajacieden zijn genomineerd voor het Ballon d'Or Dream Team

AFC006000008 304
AFC006000008 304

Liefst tien oud-spelers van Ajax zijn genomineerd voor het Ballon d'Or Dream Team. Onder andere Edwin van der Sar, Johan Neeskens en (natuurlijk) Johan Cruijff kregen een plekje op de lijst, die samen werd gesteld door France Football.

Tags

  • #DreamTeam

Socials

Het gerenommeerde Franse sportblad is bekend van de jaarlijkse Ballon d'Or-verkiezing en organiseerde dit jaar ook een verkiezing voor een all-time dream team. 

De lijst met genomineerden staat bol van de Ajax-legendes. We nemen ze hieronder per linie even door. 

Achterhoede (Van der Sar, Koeman, Krol en Suurbier)
Drie verdedigers en een keeper met een roemrijk verleden bij Ajax haalden de shortlist. Edwin van der Sar, Ajax' huidige algemeen directeur, is de enige Nederlandse doelman op de lijst. De concurrentie voor de plek onder de lat is niet mals: ook onder andere Dino Zoff, Gianluigi Buffon en Gordon Banks maken kans op een definitieve selectie. 

Ronald Koeman speelde tussen 1983 en 1986 voor Ajax en maakte in die drie jaar 23 goals. Ruud Krol en Wim Suurbier, die het beruchte duo Snabbel en Babbel vormden, waren de backs van het Gouden Ajax van de jaren '70. 

Middenveld (Seedorf, Rijkaard, Neeskens)
Met de drie genomineerde middenvelders met een Ajax-verleden valt een fantastisch middenrif samen te stellen. Johan Neeskens brak in het seizoen 1970/1971 onverwacht door in Ajax 1 en was als dynamische middenvelder onmisbaar voor het elftal van Rinus Michels. 

Clarence Seedorf en Frank Rijkaard wonnen in het seizoen 1994/1995 samen de UEFA Champions League. Seedorf brak dat seizoen op stormachtige wijze definitief door vanuit de jeugd, terwijl Rijkaard als routinier net was teruggekeerd vanuit Milaan.

Aanval (Cruijff, Van Basten, Bergkamp)
Het moet toch gek lopen, wil niemand van dit drietal de definitieve selectie van het dream team halen. Johan Cruijff, de grootste Ajacied aller tijden, won met Ajax drie keer de Europa Cup 1.

Marco van Basten speelde tussen 1981 en 1987 183 wedstrijden in Ajax 1 en scoorde daarin 127 keer. Dennis Bergkamp brak bij Ajax door na het vertrek van Van Basten en kwam in 185 wedstrijden tot 103 doelpunten. 

Tags

  • #DreamTeam

Socials

Gerelateerde artikelen

Juichen 2

Verslag | Vijfklapper voor Ajax tegen Heerenveen

Ajax heeft zondagmiddag een overtuigende zege op sc Heerenveen geboekt. In de Johan Cruijff ArenA werden de Friezen met 5-1 verslagen. De Amsterdamse goals kwamen van Dusan Tadic (2), Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Antony. De Ajacieden kenden zodoende een heerlijke generale voor de start van de UEFA Champions League, woensdag tegen Liverpool.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Copyright Proshots 5484640

Felix Brych fluit kraker tegen Liverpool

Felix Brych is de scheidsrechter van het duel van Ajax met Liverpool in de UEFA Champions League. Hij wordt woensdagavond bijgestaan door zijn assistenten Mark Borsch en Stefan Lupp.

Tags

  • #AJALIV

Socials