Jeugd- en vrouwenvoetbal tijdelijk stilgelegd (+ update)

Bighelaar (2)
Bighelaar (2)

Het jeugd- en vrouwenvoetbal bij Ajax is vanwege de nieuwe coronamaatregelen voorlopig stopgezet. Dinsdag maakte het kabinet bekend dat het jeugd- en amateurcompetities worden stilgelegd voor minimaal vier weken. Wedstrijden in het betaald voetbal mogen wel doorgaan, maar deze uitzondering geldt niet voor de Vrouwen Eredivisie.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #AjaxJeugd

Socials

De wedstrijden en trainingen van Jong Ajax vallen onder betaald voetbal en gaan wel door. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft dus besloten dat de Vrouwen Eredivisie daarin niet wordt meegerekend.

Terugval in oude denkwijzen
"Een grote teleurstelling", vindt Daphne Koster, manager Vrouwenvoetbal. "Ik snap heel goed dat we nu alles op alles moeten zetten om het coronavirus in te dammen", reageert ze. "Maar ik begrijp niet dat daarin door de overheid onderscheid wordt gemaakt tussen het mannen- en vrouwenvoetbal. Het vrouwenvoetbal is ook een branche die topsporters huisvest. Deze besluitvorming lijkt een terugval in oude denkwijzen, we worden op deze manier onder ‘amateursport’ gecategoriseerd en dat is niet terecht. Wij kunnen de situatie van de mannen in z’n geheel kopiëren."

De coronamaatregelen vormen tot slot ook nog een praktisch probleem voor het vrouwenvoetbal in Nederland. De interlands van de Oranje Leeuwinnen gaan wel door, alsook de UEFA Women's Champions League. "Dat is niet alleen heel scheef, maar ook praktisch bijna niet te doen aangezien je je hier niet goed op kunt voorbereiden als wij de komende weken ook niet mogen trainen", aldus Koster, die hoopt dat verdere gesprekken tussen de club en de KNVB het ministerie nog op andere gedachten kan brengen.

Uitstel jeugd- en amateurwedstrijden
Spelers onder de achttien jaar mogen nog wel trainen en onderling duels spelen, maar competitiewedstrijden zijn uitgesloten. Daarop heeft Ajax besloten om de activiteiten van de jeugd, waaronder ook het Ajax Vrouwen Talententeam valt, de komende weken uit te stellen. Dat betekent dat de jeugd- en amateurwedstrijden tot nader order zijn uitgesteld.

Update:
Minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) heeft woensdagavond toegezegd dat de Vrouwen Eredivisie onder hetzelfde besluit valt als de mannentak. De KNVB is met het ministerie in overleg over de praktische invulling.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #AjaxJeugd

Socials

Gerelateerde artikelen

Vrouwen (1)

Ajax Vrouwen rechtstreeks geplaatst voor Women’s Champions League

De Ajax Vrouwen zijn verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Danny Schenkel had eigenlijk in de voorrondes moeten uitkomen, maar de UEFA heeft vanwege Covid-19 de kwalificatie-opzet aangepast. Dat pakt nu gunstig uit voor de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax Vrouwen 2

Ajax Vrouwen zegevieren ook in Heerenveen

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond ook hun vierde competitieduel van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij sc Heerenveen zegevierde de ploeg van trainer Danny Schenkel met 1-2. De Amsterdamse treffers kwamen van Quinty Sabajo en Vanity Lewerissa.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Screenshot 2020 06 23 At 16.22.25

Clubs uit de Eredivisie Vrouwen en KNVB tekenen commercieel convenant

Voor het eerst in de geschiedenis hebben de 8 clubs uit de Eredivisie Vrouwen en de KNVB een commercieel convenant gesloten. De betrokken partijen slaan de handen ineen om samen meer gezicht te kunnen geven aan de Eredivisie Vrouwen en de commerciële en maatschappelijke waarde van de competitie verder te vergroten. Concreet betekent dit dat de clubs en de voetbalbond collectief - en gericht - op zoek kunnen naar partners die passen bij de Eredivisie Vrouwen, waaronder een naamgever voor de competitie, een media- en een maatschappelijk partner.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials