Klaassen pakt Lasse Schöne Trophy: 'Mooi dat ik een prijs win met zijn naam erop'

Davy Klaassen staat ook wel bekend als 'Mister 1-0' en meestal maakt hij, naar eigen zeggen, wat makkelijkere goals. Zijn prachtige goal tegen PEC Zwolle was voor Ajax op dat moment de 3-0 voor Ajax en zijn tweede in die wedstrijd. Met zijn bekeken schot tegen de nummer achttien van de Eredivisie pakte hij de Lasse Schöne Trophy. De Goal of the Month is powered by Curaçao.

Tags

  • #GOTM

Socials

Met zijn ogen gericht op de award neemt de Ajax-middenvelder zijn prijs voor de mooiste goal van april in ontvangst. "Lasse Schöne Trophy", leest hij hardrop voor. "Ik vind het mooi dat ik een trophy met Lasse's naam erop thuis heb staan straks. Ik heb lang met hem gespeeld. Ik denk dat dit een perfecte naam is voor een trofee voor de mooiste goal."

Klaassen schoot van buiten de zestien prachtig raak tegen PEC Zwolle. "Ik denk dat we goed druk aan het zetten waren. Steven (Berghuis, red.) pakte de bal af en daardoor kwam de bal bij mij. Ik was eerst aan het zoeken naar afspeel mogelijkheden. Die waren er niet veel, vond ik. Toen dacht ik: ik schiet maar eens."

Op de schermen
Tijdens de wedstrijd keek Ajax' nummer zes zijn doelpunt terug op de grote schermen in de Johan Cruijff ArenA. "Op het scherm was-ie eigenlijk nog mooier. Na een goal heb je altijd even de tijd bij het teruglopen om 'm terug te kijken."

De trophy is in the pocket, nu de schaal nog. "We moeten nog niet denken dat we er nu al zijn. We hebben wel alles in eigen hand voor het kampioenschap. Thuis in de Johan Cruijff ArenA is dat het mooiste. Hier werk je het hele seizoen naartoe."

Tags

  • #GOTM

Socials

Gerelateerde artikelen