Lasse Schöne Trophy voor Berghuis: 'Dit was echt een teamgoal'

De Lasse Schöne Trophy is in de maand mei gewonnen door Steven Berghuis. Zijn 2-0 tegen sc Heerenveen kreeg de meeste stemmen van de supporters. "De 2-0 scoren in een kampioenswedstrijd is een mooi gevoel. Dat is niet uit te leggen."

Tags

  • #GOTM

Socials

Berghuis won sinds zijn komst naar Ajax voor de tweede keer de Lasse Schöne Trophy. In september kreeg zijn goal tegen Sporting CP in de UEFA Champions League de meeste stemmen van de supporters.

Bij zijn doelpunt in Portugal stond vooral de individuele actie van de Ajacied centraal. Bij zijn treffer tegen sc Heerenveen was Berghuis juist het eindstation na een prachtige Ajax-aanval.

"Het was echt een teamgoal", beaamt de aanvaller annex middenvelder. "Het begon bij Noussair Mazraoui. Hij kaatste 'm in één keer naar Jurriën Timber. Via Kenneth Taylor, Dusan Tadic en opnieuw Jurriën kwam de bal bij Sébastien Haller. Hij wilde een hakje doen, maar miste. Daar hoopte ik al op, want daardoor kon ik de bal binnenwerken."

Berghuis had niet verwacht dat hij de trophy in de maand mei zou krijgen. "Qua schoonheid, met bijvoorbeeld een schot, had ik het niet aan zien komen. Het was uiteindelijk wel een mooie aanval, als je 'm zo terugkijkt."

Curaçao-trip
Hij kreeg de prijs in ontvangst op Curaçao. De dertiger vermaakte zich afgelopen week prima op het eiland. "We hebben het heel gezellig met het elftal. Er is wat meer tijd voor ontspanning. De clinics en activiteiten met de kinderen zijn ook geweldig. Dan voel je jezelf ook weer even een kind. Het is allemaal niet zo serieus, maar lekker speels. Dat vind ik wel leuk."

Bij de uitreiking van de prijs riep Haller zijn teamgenoot nog even toe. "Je celebration was mooier dan de goal", grapte de Frans-Ivoriaanse spits. Bij het juichen bleef Berghuis met zijn knieën steken in het gras van de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #GOTM

Socials

Gerelateerde artikelen

Berghuis1280

Goal of the Month | Brobbey, Berghuis, Álvarez en Tromp

Er is weer volop gescoord in de maand mei door de Ajacieden. Wat vond jij het mooiste doelpunt van de maand? Stem nu op de Goal of the Month, powered by Curaçao, en maak kans op een gesigneerd thuisshirt van de winnaar.

Tags

  • #GoaloftheMonth

Socials