Ajax treft Sporting, Dortmund en Besiktas in de UEFA Champions League

Tadicjuicht2
Tadicjuicht2

Ajax speelt in de groepsfase van de UEFA Champions League tegen Sporting CP, Borussia Dortmund en Besiktas. Dat is de uitkomst van de loting van donderdagavond in het Turkse Istanbul. De eerste speelronde van het grootste Europese clubtoernooi staat gepland voor dinsdag 14 september en woensdag 15 september.

Tags

  • #UCL

Socials

Het exacte speelschema wordt uiterlijk zaterdag 12:00 uur bekendgemaakt. Dit zijn de speeldata van dit seizoen:

Speeldag 1: 14/15 september
Speeldag 2: 28/29 september
Speeldag 3: 19/20 oktober
Speeldag 4: 2/3 november
Speeldag 5: 23/24 november
Speeldag 6: 7/8 december

Ajax speelde vorig seizoen ook in de UEFA Champions League. Toen waren Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland de tegenstanders in de poulefase. De Ajacieden eindigden destijds als derde in de groep. Daarmee was het avontuur in de Champions League voorbij, maar plaatste de ploeg zich wel voor de UEFA Europa League. In dat toernooi reikte Ajax tot de kwartfinale. Daarin werd het uitgeschakeld door het Italiaanse AS Roma.

Ajax won het grootste Europese toernooi vier keer in de clubhistorie. Begin jaren zeventig wist onze club zelfs drie keer op rij het toernooi te winnen, van 1971 tot en met 1973. In 1995 pakte Louis van Gaal met zijn team de vierde titel in de geschiedenis van Ajax.

Tags

  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

Alvarezchampionsleague1280

Champions League | Klaar voor een nieuw seizoen in Europa

Er staat weer een nieuw UEFA Champions League-seizoen voor de deur. Donderdagavond horen we aan wie we worden gekoppeld in de groepsfase van het Europese clubtoernooi. Geniet van de beelden van de afgelopen seizoenen in het prestigieuze toernooi.

Tags

  • #UCL

Socials

Gravenberchjuichen

Terugblik | Champions League 2020-2021

Een terugblik op de UEFA Champions League-campagne van Ajax in het seizoen 2020-2021. Ajax werd ingedeeld met Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland.

Tags

  • #UCL

Socials

Blind

Ajax en adidas presenteren derde tenue

Ajax en adidas presenteren vrijdag, in nauwe samenwerking met de familie van Bob Marley, het derde tenue voor het seizoen 2021/2022. Het tenue is een eerbetoon aan de Ajax-fans en hun gedeelde liefde voor reggaelegende Bob Marley en zijn iconische lied Three Little Birds.

Tags

  • #DerdeTenue

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl