Loting Champions League: wie, waar en wanneer?

Ejoewfvwaaat4jk
Ejoewfvwaaat4jk

Ajax hoort donderdagmiddag tegen wie het zal spelen in de poulefase van de UEFA Champions League. De loting vindt plaats in Genève en start om 17:00 uur.

Tags

  • #UCL

Socials

Ajax plaatste zich als nummer één van de Eredivisie rechtstreeks voor de poulefase. Vanaf 19:30 uur is er een persconferentie met Erik ten Hag en Andre Onana, waar gereageerd zal worden op de loting.

Potindeling
Ajax stelde een plek in pot 2 veilig. Aanvankelijk leken de manschappen van Ten Hag in de derde pot terecht te komen. Maar na de winst van de Europa League van Sevilla, de uitschakeling van Benfica in de voorronde en de Champions League-winst van Bayern München, volgde een plaatsing voor de tweede pot. De exacte potindeling kwam er uiteindelijk als volgt uit te zien:

Pot 1: Bayern München, Real Madrid, Juventus, PSG, Sevilla FC, Liverpool, FC Porto, Zenit Sint-Petersburg.
Pot 2: FC Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchtester United, Borussia Dortmund, Shakhtar Donetsk, Chelsea, Ajax
Pot 3: Dynamo Kiev, Red Bull Salzburg, RB Leipzig, Internazionale, Olympiakos Pireaus, SS Lazio, FK Krasnodar, Atalanta Bergamo
Pot 4: Lokomotiv Moskou, Olympique Marseille, Club Brugge, Borussia Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, FC Midtjylland, Stade Rennes, Ferencvaros

Speeldata
De eerste wedstrijd van Ajax in het Champions League-seizoen staat momenteel voor dinsdag 20 of woensdag 21 oktober. De volledige Champions League-kalender voor de poulefase ziet er zo uit:

Eerste speelronde: 20/21 oktober
Tweede speelronde: 27/28 oktober
Derde speelronde: 3/4 november
Vierde speelronde: 24/25 november
Vijfde speelronde: 1/2 december
Zesde speelronde: 8/9 december

Tags

  • #UCL

Socials

Gerelateerde artikelen

200911 Erik Ten Hag YT MD

Erik Ten Hag over de verbeterde afstemming, nieuwkomers en talenten

Na 190 dagen wachten speelt Ajax zondag eindelijk weer een officieel duel, uit bij Sparta Rotterdam. Erik ten Hag neemt 2 dagen voor het 1e competitieduel de tijd om de succesvolle voorbereiding door te nemen en vooruit te kijken op de start van het seizoen.

Tags

  • #Ajax 1

Socials

Arena Interieur 380 Hoog

Ajax boekt als gevolg van transfers een nettowinst van €20,7 miljoen

Waar het seizoen 2018-2019 als het beste seizoen van deze eeuw de boeken in ging, kan het seizoen 2019-2020 als kortste worden omschreven. Door de uitbraak van het coronavirus zijn alle nationale competities voortijdig beëindigd. Weliswaar op de eerste plaats in de Eredivisie, maar zonder de schaal. Ondanks de grote impact als gevolg van de uitbraak van het coronavirus is de financiële impact in het boekjaar 2019-2020 beperkt gebleven mede dankzij de steun van de fans en partners.

Tags

  • #jaarcijfers

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl