Ook Ajax zegt 'nee' tegen 1/3 bezetting van stadion

Arena 1420
Arena 1420

Het betaald voetbal zegt "nee" tegen 1/3 bezetting van de stadions. De KNVB, Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie CV en alle BVO's hebben dit maandagavond laten weten aan het kabinet.

Tags

  • #Covid-19

Socials

Het statement luidt als volgt: "Het is een voorstel zonder perspectief. Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld."

Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervanuit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep."

Ajax gaat op korte termijn in gesprek met de achterban en andere betrokken instanties bij het organiseren van thuiswedstrijden.

Tags

  • #Covid-19

Socials

Gerelateerde artikelen

Hlynson1280

Kristian Hlynsson verlengt contract  

Ajax en Kristian Hlynsson hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de 18-jarige aanvallende middenvelder gaat in op 1 februari en loopt tot en met 30 juni 2026. Het oude contract van Hlynsson liep tot medio 2023.

Tags

  • #Hlynsson

Socials

Header2

In beeld | Nagenieten op day after

De Ajacieden verschenen maandagochtend goedgemutst op sportcomplex de Toekomst. Daags na de zege op PSV (1-2) en het heroveren van de koppositie in de Eredivisie zat de stemming er logischerwijs goed in.

Tags

  • #PSVAJA

Socials

Blind1280

Rewind PSV - Ajax | Bloed, zweet en tranen

In Eindhoven ging Ajax zondag de strijd aan met PSV om de koppositie. Na de openingstreffer van Brian Brobbey wist Noussair Mazraoui uiteindelijk met een fraai afstandsschot de winst te verzekeren voor de ploeg van Erik ten Hag: 1-2. Een filmische terugblik.

Tags

  • #PSVAJA

Socials