U19's Dream #3 - 'Enjoy and show yourself'

Rasmussen3
Rasmussen3

In de schaduw van het 1e elftal is Ajax O19 ook dit seizoen weer actief in de prestigieuze UEFA Youth League. Het team van John Heitinga droomt ervan het equivalent van de Champions League voor jeugdploegen te winnen.

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO19

Socials

Deze 3e aflevering gaat over de thuiswedstrijd tegen Chelsea, waarbij Ajax het vanwege het WK onder 17 moest doen zonder maar liefst 8 basiskrachten.

Trainer John Heitinga en middenvelder Quinten Timber vertellen over de puzzel, terwijl de talentvolle Deen Christian Rasmussen (16) voor de leeuwen wordt gegooid.

00:00/00:00
  • Auto

Tags

  • #UYL
  • #AjaxO19

Socials

Gerelateerde artikelen

Historie 380 Hoog

UEFA Youth League met Ajax O19 in augustus hervat

De jonge verdediger schoof in oktober 2019 aan bij de mannen van de Ajax Podcast om te vertellen over alle aanpassingen die hij heeft ondergaan in z'n dagelijks leven en als verdediger sinds hij in Amsterdam tekende. Zo leerde hij al vrij snel dat er bij Ajax anders gedacht wordt over de invulling van de backpositie dan bij z'n vorige club sc Heerenveen. 'Er is een plan gemaakt, maar dat is iets tussen Ajax en mij.' "In een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen stond ik als linksback en moest ik best even wennen", legt hij in de podcast uit. "Bij Heerenveen deden de 'backs' mee in de lage opbouw. Bij Ajax staan ze veel hoger. Als je bij Ajax komt, moet je wennen aan het spel en het spelsysteem leren kennen. Als je dat goed doet, kom je vanzelf in de basis." Een vaste plek in Ajax 1 heeft Pierie nog niet, maar hij is geduldig. "Er is een plan gemaakt, alleen dat is iets tussen Ajax en mij."

Socials

Top10

Top 10 Goals | Ajax O19

Ajax O19 kende een goed seizoen, waarin fantastische goals werden gemaakt. Hier volgen de 10 mooiste.

Tags

  • #Ajax O19

Socials

Eskild Dall

Dall: 'Dolberg is mijn inspirator'

Ajax heeft de 17-jarige Eskild Munk Dall voor 3 jaar gecontracteerd. De Deense aanvaller komt over van Silkeborg IF, de club waar ook Kasper Dolberg opgroeide. Voor Dall kwam de belangstelling van Ajax als een verrassing. “Ik kon het niet geloven. Ik speelde in Denemarken voor een heel kleine club. Als een grote club als Ajax dan interesse toont, is dat iets heel groots.” 'Verder ben ik vrij lang, maar ook technisch vaardig. En ik vind van mezelf dat ik redelijk snel ben.' Dall maakt van de gelegenheid gebruik om zich voor te stellen aan de fans van Ajax. “Ik speel voorin en ben tweebenig. Verder ben ik vrij lang, maar ook technisch vaardig. En ik vind van mezelf dat ik redelijk snel ben.” 5-jarig jubileum 📸 Dall bewandelt dus hetzelfde pas als Dolberg. Het toeval wil dat de 2 al eens gezamenlijk in een Ajax-shirt op de foto werden gezet. “Toen Kasper bij Ajax tekende, kwam hij naar onze school. Dat is op de dag af precies 5 jaar geleden.” Toch hoopt de Deen niet continu vergeleken te gaan worden met zijn oudere landgenoot. “Ik heb veel respect voor hem en hij is absoluut 1 van de grootste inspirators in voetbal voor mij. Maar ik ben zeker niet de nieuwe Dolberg. De mensen bij Ajax kennen Kasper, maar mij nog niet. Aan mij de taak om te laten zien wat ik in huis heb.” Dall sluit het komend seizoen aan bij Ajax O18.

Tags

  • #Dall

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl