UEFA Women's Champions League krijgt nieuwe vorm

Ajaxvrouwenchampionsleague
Ajaxvrouwenchampionsleague

Vanaf seizoen 2021/2022 gaat de UEFA Women's Champions League op de schop. Het Europese vrouwentoernooi krijgt een groepsfase met zestien teams, gevolgd door een knock-out fase. Vanaf de kwartfinale zal ook de VAR zijn intrede doen in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Naast de nieuwe opzet is ook het financiële model op de schop gegaan. Vanaf aankomend jaar wordt er € 24 miljoen onderverdeeld in de grootste vrouwencompetitie van Europa. Dat is vier keer meer dan het huidige budget.

Van die € 24 miljoen euro wordt daarnaast weer 23 procent herverdeeld onder de niet-deelnemende clubs in de Europese topcompetities. "Deze betalingen moeten opnieuw worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal", meldt de UEFA.

De UEFA heeft ook maatregelen genomen om vrouwelijke professionele spelers beter te beschermen. Vanaf het begin van volgend seizoen hebben deelnemende clubs de flexibiliteit om hun selectielijsten op elk moment van het seizoen aan te passen om spelers tijdelijk te vervangen, omdat ze zwanger zijn of omdat ze terugkeren van zwangerschapsverlof.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Vrouwen (1)

Ajax Vrouwen rechtstreeks geplaatst voor Women’s Champions League

De Ajax Vrouwen zijn verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi van de UEFA Women’s Champions League. De ploeg van Danny Schenkel had eigenlijk in de voorrondes moeten uitkomen, maar de UEFA heeft vanwege Covid-19 de kwalificatie-opzet aangepast. Dat pakt nu gunstig uit voor de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Trainingvrouwen7

In beeld | Ajax Vrouwen werken toe naar Bayern München

De Ajax Vrouwen trainden maandagochtend op sportcomplex de Toekomst. De dames spelen donderdag een grote wedstrijd in de zestiende finale van de UEFA Women's Champions League, thuis tegen Bayern München.

Tags

  • #UWCL
  • #AJABAY

Socials