Ünüvar en Rensch verlengen contract: 'Heerlijk gevoel'

Z7M3488
Z7M3488

Naci Ünüvar en Devyne Rensch hebben met Ajax een overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Beide spelers tekenen een contract tot en met 30 juni 2023. Naast de jonge voetballers is ook Marc Overmars erg blij met de verlenging van de talenten en verwacht hij meer goed nieuws de komende tijd.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

00:00/00:00
  • Auto

"Voor Ajax is dit natuurlijk heel belangrijk", benadrukt de directeur voetbalzaken. "We zijn met een aantal jongens in gesprek en ik denk dat er de komende tijd meerdere zullen volgen."

"Dit zijn jongens die het Ajax-DNA hebben", vervolgt Overmars over Ünüvar en Rensch. "Ze hebben het talent om Ajax 1 te halen. De komende jaren zijn heel interessant in hun ontwikkeling. Om in Ajax 1 te komen moet je buitengewoon goed zijn."

Mijn droomdebuut is in een vol stadion, waar ik de supporters achter mij heb staan.

Voor Ünüvar was het zijn 2e Ajax-contract in iets meer dan 1 jaar tijd. "Dat is een heerlijk gevoel. De komende 3 jaar ben ik gewoon nog Ajacied."

De 17-jarige voetballer weet precies welk pad hij de komende jaren in Amsterdam wil bewandelen. "Ik wil veel spelen in Jong Ajax en veel sterker worden. Vanuit daar wil ik kijken of ik een paar keer bij de wedstrijdselectie kan zitten van Ajax 1."

Uit de mond van Rensch klinkt een vrij identiek verhaal. "Mijn contractverlenging is een onbeschrijfelijk moment. Ik wil nu eerst basisspeler worden van Jong Ajax en mij doorontwikkelen naar het eerste."

Droomdebuut
Waar Ünüvar het afgelopen seizoen al debuteerde in de beker tegen Spakenburg, wacht verdediger Rensch nog op z'n eerste minuten in Ajax 1. "Mijn droomdebuut is in een vol stadion, waar ik de supporters achter mij heb staan."

Vol trots keek hij in januari naar z'n toen 16-jarige teamgenoot die tegen Spakenburg wist te scoren vanaf 11 meter. "Ik heb geen woorden voor het debuut van Naci. Ik ken hem heel goed. Gewoon alle liefde naar hem dat hij z'n debuut al heeft gemaakt."

Die wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA smaakte voor Ünüvar naar meer. "Ik was toen 16. Dat het publiek je naam zingt in een volle ArenA geeft je kippenvel."

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen

Boy Kemper

Boy Kemper vertrekt naar ADO Den Haag

Ajax heeft overeenstemming bereikt met ADO Den Haag over de directe overgang van Boy Kemper naar de eredivisieclub. De 21-jarige verdediger stond nog tot en met 30 juni 2021 onder contract bij Ajax.

Tags

  • #BoyKemper

Socials

AJAX Kudus Social 1920X1080

Ajax contracteert Mohammed Kudus

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Mohammed Kudus en FC Nordsjaelland over de overgang van de Ghanees naar Amsterdam. De multifunctionele middenvelder/aanvaller tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van 5 jaar, tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #KudusDream

Socials

Brobbey Chelsea

U19's Dream #4: Brobbeast is back

In de schaduw van het eerste elftal is Ajax onder 19 ook dit seizoen weer actief in de prestigieuze UEFA Youth League. Het team van John Heitinga droomt ervan het equivalent van de Champions League voor jeugdploegen te winnen.

Tags

  • #UYL

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl