Ünüvar investeert: 'Het harde werken betaalt zich nu uit'

Naci Ünüvar kende bij Jong Ajax een moeizame eerste seizoenshelft, maar zit nu weer goed in zijn vel. De aanvaller heeft extra getraind en dat betaalt zich nu terug.

Tags

  • #Ünüvar

Socials

De zeventienjarige creatieveling snapte waarom hij een tijdje veel op de bank zat, legt hij uit. "Ik begreep dat en ging er akkoord mee. Ik heb toen veel en extra getraind. Nu ben ik conditioneel veel sterker en scoor ik meer dan voor de winterstop."

Progressie
Dat hij kritiek kreeg van de trainer vond Ünüvar best logisch. Zaak was vooral om er op een constructieve manier mee aan de slag te gaan. "Ik wist zelf ook wat ik liet zien en wist dat dat niet was wie ik ben. We hebben toen een plan gemaakt. Ik zou een dubbel programma draaien en extra krachttraining doen."

De harde arbeid is zich steeds meer aan het uitbetalen. "Zoals je kunt zien ben ik nu fitter dan vorig seizoen, toen ik nog bij Ajax 1 trainde. Vorig seizoen ging het me lekker af, maar kon ik geen negentig minuten volmaken. Na een uur spelen was ik kapot. Ik kan het nu veel langer volhouden dan toen."

Ünüvar in actie voor Jong Ajax tegen MVV.

Ünüvar in actie voor Jong Ajax tegen MVV.

"Ik heb nooit echt veel kritiek over me heen gekregen", vertelt de jongeling, die als een raket door de jeugdopleiding ging. "Alles ging altijd wel lekker. In de media en op straat kreeg ik wel eens de reactie: 'Hoe kan dit nou?'. Dat was ik niet gewend. Maar ik wist waar ik mee bezig was en wat ik met de trainer had afgesproken. Ik moest me aan ons plan houden en hard trainen."

Weg terug
En zo keerde het goede gevoel langzaam maar zeker weer terug. Met een flink aantal goals en assists was Ünüvar belangrijk voor Jong Ajax. "Het is wel een hoogtepunt voor mij dat ik heb gezien wat ik er voor moet doen om te laten zien wat ik kan."

Ünüvar is vastbesloten om de stijgende lijn voort te zetten en rustig te wachten op zijn kansen. "Het is altijd snel gegaan en ik heb nooit echt geduld moeten hebben. Maar bij Jong Ajax is het niet alsof je zomaar snel naar het eerste doorstoot. Daar moet je geduld voor hebben en gelukkig heb ik dat ook."

Tags

  • #Ünüvar

Socials

Gerelateerde artikelen

Unuvarrensch

Ünüvar en Rensch verlengen contract: 'Heerlijk gevoel'

Naci Ünüvar en Devyne Rensch hebben met Ajax een overeenstemming bereikt over een nieuw contract. Beide spelers tekenen een contract tot en met 30 juni 2023. Naast de jonge voetballers is ook Marc Overmars erg blij met de verlenging van de talenten en verwacht hij meer goed nieuws de komende tijd.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Unuvarbalen

Highlights Jong AZ - Jong Ajax | Goal Ünüvar niet genoeg

Jong Ajax nam het maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie op tegen Jong AZ. Hoewel Jong Ajax nog op voorsprong kwam in Wijdewormer dankzij een goal van Naci Ünüvar, bleek die treffer niet genoeg voor de overwinning.

Tags

  • #JAZJAJ

Socials