Leuchter: 'Ik denk dat ik een gevaarlijke speelster ben'

Romée Leuchter speelt sinds dit seizoen bij Ajax. Vorig seizoen deed ze namens PSV de ploeg van Danny Schenkel nog aardig wat pijn, maar de aanvaller gaat nu haar scorend vermogen inzetten voor de Amsterdammers en voelt zich thuis in de hoofdstad. Vrijdagavond opent Ajax het seizoen met een uitwedstrijd bij Excelsior Barendrecht.

Tags

  • #Leuchter
  • #AjaxVrouwen

Socials

Schenkel blikt met een goed gevoel vooruit op de competitiestart: “We hebben een prima voorbereiding gehad. Het waren goede wedstrijden in spel en doelpunten met een steeds beter resultaat. Zowel in het spel en de score hebben we echt stappen gezet. De geblesseerden zijn terug, de speelsters die op de Olympische Spelen uitkwamen zijn terug. Dus we hebben een grote groep waardoor ik keuzes moet maken en een aantal meiden zal moeten teleurstellen die vrijdag niet zullen starten.”

Afgelopen zomer zijn er bovendien diverse wisselingen in de selectie van de Ajax Vrouwen doorgevoerd wat de selectie ten goede komt. Schenkel: “De aanpassing van de nieuwe speelsters verloopt goed. Ze zijn heel goed opgevangen. Zij zullen veel kwaliteit toevoegen in wat we vorig seizoen misten, in voetbal én scorend vermogen.”

Speelstijl bevalt
Eén van de nieuwelingen is Romée Leuchter, die in juli overkwam van PSV: “Ik heb het erg naar mijn zin hier. Ik ben goed opgevangen. Dit is een leuke groep en de speelstijl van Ajax bevalt me heel erg. Iedereen weet hoe Ajax wil spelen, veel de bal hebben, goed positiespel, heel voetballend. Dat past wel bij mij. Ik ben aanvaller, kan in principe op alle drie de posities voorin uit de voeten. Ik ben een creatieve speelster, die ervan houdt de bal te hebben maar ik kan ook voor diepte zorgen. Ik denk wel dat ik een gevaarlijke speelster ben. Ik voel me hier heel vrij”

Haar trainer onderschrijft de kwalificatie: “Romée is technisch vaardig, kan makkelijk spelen in de kleine ruimte, heeft een goede oriëntatie en ook oog voor diepgang. Ze heeft een goede afwisseling tussen vrij komen in de bal en diepte zoeken achter de laatste lijn van de tegenstander en heeft een enorm schot. Ik ben heel blij dat ze is overgekomen van PSV. Zij voegt echt iets toe aan deze groep.”

Tegen Excelsior kan Schenkel nog geen beroep doen op de geschorste Stefanie van der Gragt. Sherida Spitse herstelt voorspoedig. "Dat gaat de goede kant op. Alleen de knie moest nog helen. Als ik haar nu zie trainen en schieten is die knie wel dik in orde."

De trainer heeft er zin in: "Als ik naar het verschil kijk met afgelopen seizoen en nu de voorbereiding, zijn we veel vaardiger geworden. Dat zie je in de scores. ik verwacht soortgelijke wedstrijden, waarin we in een hoog ritme spelen, tot kansen komen en snel scoren. Als dat lukt, zie ik het wel positief tegemoet."

Tags

  • #Leuchter
  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Vd Bighelaar

Competitieschema bekend: Ajax Vrouwen openen tegen Excelsior

De Ajax Vrouwen starten de competitie op vrijdag 27 augustus met een uitwedstrijd tegen Excelsior. Dat blijkt uit het competitieschema van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen dat dinsdagmiddag door de KNVB is bekendgemaakt. Het duel in Rotterdam begint om 19:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Leuchterajaxvrouwen

Informatie over kaartverkoop Ajax Vrouwen - FC Twente

De Ajax Vrouwen spelen zondag 5 september om 12:15 uur de eerste thuiswedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Tegenstander op sportcomplex de Toekomst is FC Twente. Met ingang van dit seizoen vindt er bij wedstrijden van de Ajax Vrouwen kaartverkoop plaats. De kaarten zijn alleen te koop via de online ticketshop: er is geen kassaverkoop op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Olympiersajax

Olympiërs terug bij Ajax: 'Onbeschrijfelijke ervaring'

Stefanie van der Gragt, Victoria Pelova en keepster Lize Kop sloten maandag aan bij de groepstraining van de Ajax Vrouwen. De drie speelsters waren deze zomer met de Oranje Leeuwinnen actief op de Olympische Spelen in Tokyo.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl