Menu

Doelpuntenactie

De onderbouw van de Ajax-jeugd (O8 t/m O12) is ieder voorjaar in een felle strijd verwikkeld om zoveel mogelijk te scoren. Niet alleen voor zichzelf, maar juist óók voor anderen. Met elk doelpunt verdienen ze geld waarvan cadeautjes worden gekocht voor zieke kinderen in het Emma Kinderziekenhuis.

Het idee voor deze actie kwam bij de spelers zelf vandaan en werd ondersteund door de technische staf. Levi Acheampong (Ajax-jeugdspeler) en initiatiefnemer zet zich graag in voor kinderen voor wie niet alles zo vanzelfsprekend is. ,,Niet alle kinderen hebben het geluk dat ze zorgeloos kunnen voetballen. Daar willen wij wat voor betekenen”, aldus de jonge Ajacied. Ieder doelpunt draagt bij aan een cadeautje voor een ziek kind.

ABN AMRO, de maatschappelijk partner van de Ajax Foundation, sponsort aan de hand van het doelpuntensaldo het aantal cadeautjes voor de kinderen. Doelpunten gescoord in de periode maart t/m eind mei doen mee aan de actie. Tijdens de eerste doelpuntenactie in 2019 werden 767 doelpunten gescoord. Ruim boven de doelstelling van 450 doelpunten. Van te voren is met de pedagogische afdeling van het ziekenhuis de keuze van de kadootjes goed afgestemd op de behoeften van de kinderen.

In juni gaat de Ajax-jeugd samen met vrijwilligers van ABN AMRO de cadeaus aan de kinderen overhandigen. Doel van de actie voor de Ajax-jeugd is om zich in te zetten als rolmodel en zieke kinderen te helpen door ze een steuntje in de rug te geven.