Menu

In het stadion

Fancare
Heb je voorafgaand aan de wedstrijd vragen, neem dan contact op met Fancare door middel van de chat of stel je vraag via @AjaxFancare.

Stewards
Tijdens de wedstrijd kun je door het gehele stadion stewards aanspreken in het geval je extra informatie of hulp nodig hebt. Het stadion is vanaf 1,5 uur voor de wedstrijd geopend voor mindervalide supporters. Geniet van een hapje en een drankje en bekijk de warming-up van de spelers op het veld.

Ajax Audio voor visueel beperkten
Voor mindervalide supporters met een visuele beperking hebben we een speciale Ajax Audio-service. Hiermee kan je de wedstrijd in het stadion live volgen via een FMfrequentie. De steward op 016 heeft de audio-apparaten beschikbaar om uit te lenen. Na de wedstrijd lever je het audio-apparaatje weer bij dezelfde steward in. Uit hygiënisch oogpunt  dien je zelf oortjes of een koptelefoon mee te nemen.

Vanaf de perstribune doen twee verslaggevers live verslag van de wedstrijd. De uitzending begint als de spelers het veld opkomen en eindigt kort na het laatste fluitsignaal. Tijdens de rust is er geen uitzending. Het signaal is alleen in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen.

Betalen
De Johan Cruijff ArenA is een cashless stadion. In het stadion kan alleen betaald worden met PIN (contactloos), Master Card, Visa, Visa Electron, AmEx en VPay.

Roken en alcohol
Roken is op het gehele terrein van de Johan Cruijf ArenA verboden, tenzij anders is aangegeven. Er wordt geen alcohol geschonken aan bezoekers onder de 18 jaar.

Tassen
De Johan Cruijff ArenA hanteert het beleid dat tassen die groter zijn dan het formaat van A4-papier om veiligheidsredenen niet tot het stadion toegelaten worden. Daarnaast beinvloedt de  controle van grote tassen de doorstroom bij de ingang. Voor tassen met medische benodigdheden wordt hiervoor een uitzondering gemaakt.

Eten en drinken
Heb je een ticket voor de vakken 812, 816, 825 en 829 dan zijn er op de omloop verschillende verkooppunten voor hapjes en drankjes te vinden. Hier kun je terecht voor bier, wijn, fris, en warme dranken. Ook verkopen zij snacks als broodjes hamburger, patat en broodjes kroket. Bij het verkooppunt vlakbij 016 kun je ook terecht voor bier, wijn, fris en warme dranken. Er is echter een beperkt hapjes assortiment. Bij risicowedstrijden wordt geen alcohol geschonken.

Verboden voorwerpen
Voor de veiligheid van alle supporters zijn er een aantal voorwerpen verboden tijdens Ajax-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Deze voorwerpen zijn: vuurwerk, flessen, glazen, blikjes, stokken, spandoeken met discriminerende of provocerende teksten, kettingen, slagwapens, steekwapens en stootwapens.

Let op: Als je afhankelijk bent van medische apparatuur die tijdens de wedstrijd mee in het stadion genomen moet worden, dan is dit mogelijk. Bij controle voor toegang in het stadion worden wel de standaard procedures gehanteerd.

Huisregels
Ajax, de Johan Cruijff ArenA en overige partners die betrokken zijn bij de wedstrijdorganisatie streven er naar dat wedstrijdbezoek voor álle supporters op een klantvriendelijke-, veilige- en ongestoorde manier verloopt. Wangedrag, geweld en overlast horen hier niet bij. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het belangrijk dat men zich aan de geldende regels houdt. Supporters die deze regels overtreden en daarmee de veiligheid van andere supporters, het belang van Ajax of het voetbal in het algemeen schaden of voor overlast zorgen, kunnen dan ook rekenen op een sanctie. Hiertoe wisselen Ajax, de gemeente Amsterdam, de politie en het Openbaar Ministerie informatie uit.

Indien je een Mindervaliden Club Card aanvraagt of een wedstrijdticket aanschaft, ga je automatisch akkoord met de KNVB Standaardvoorwaarden.