Menu

Naar het stadion

Eigen vervoer
Alle mindervalide supporters die met de auto naar de Johan Cruijff ArenA komen raden wij aan ruim van tevoren van huis te gaan. Want hoe meer het aanvangstijdstip van de wedstrijd nadert, hoe drukker het wordt.

Vanuit de richting Utrecht
Op de A2 richting Amsterdam neem je afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.

Vanuit de richting Den Haag
Op de A4 neem je bij het verkeersplein Badhoevedorp de afslag A9 tot het knooppunt Holendrecht, hier ga je richting Amsterdam A2/E35. Je neemt hierna meteen de afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.

Vanuit de richting Zaandam Vanaf de A10/A2 neem je de afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.


Volg de A1 richting Amsterdam, bij het knooppunt Diemen neem je de A9 richting Amsterdam-Zuidoost/Schiphol. Je volgt Amsterdam/Zaanstad en neemt hierna de afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.

Afzetlocaties
Word je gebracht?
Volg dezelfde route zoals hierboven is aangegeven en houd daarna de borden P-Bus aan. Aan je linkerhand is de ingang van de parking P Bus. Je rijdt vanaf dit punt 50 meter rechtdoor (aan je rechterhand Endemol Shine Nederland gebouw). Dan de eerste rechts richting het stadion. Je rijdt nu tot aan de (taxi) slagboom waar de mindervalide supporter afgezet kan worden.

Afhankelijk van de beperking is het 5-10 minuten om bij ingang B te komen en voor ingang H is dat 10-15 minuten. Ophalen na de wedstrijd kan ook op deze locatie. We adviseren echter wel ruim voor het eindigen van de wedstrijd hier met de auto weer plaats te nemen.

Naast deze afzetplaats is er nog een locatie waar mindervalide supporters iets dichterbij afgezet kunnen worden. In plaats van rechts afslaan bij P-Bus, rijd je rechtdoor tot het moment dat je bij de rotonde aankomt. Als je de mindervalide supporter op dit punt afzet, kan het wel iets meer tijd in beslag nemen.

Let op: Mocht je van deze afzetplaats gebruik willen maken, dien je de Europese gehandicaptenparkeerkaart te laten zien aan de verkeersregelaars. Zij verwijzen je vervolgens naar de juiste afzetplaats.

Afhankelijk van de beperking is het vanaf deze locatie nog 2-5 minuten om bij ingang B te komen en voor ingang H is dat 5-10 minuten. Ophalen na de wedstrijd kan ook op deze locatie.

Taxi of taxibusje?
Kom je met de taxi, die is aangesloten bij TTO (Toegelaten Taxi Organisatie), dan volg je dezelfde route naar P-Bus. Aan je linkerhand is de ingang van de parking P Bus. Je rijdt vanaf dit punt 50 meter rechtdoor (aan je rechterhand Endemol Shine Nederland gebouw). Dan de eerste rechts. De taxi rijdt voorbij de eerste (taxi)slagboom en rijdt over de taxistandplaats naar de volgende (taxi)slagboom. Afhankelijk van de beperking is het vanaf deze locatie nog 2-5 minuten om bij ingang B te komen en voor ingang H is dat 5-10 minuten.

Met openbaar vervoer
Als je kiest om met het openbaar vervoer te komen, kun je de stations Amsterdam Bijlmer ArenA (trein, bus en metro) of Strandvliet (metro) aanhouden als eindbestemming.

Bijlmer ArenA
Vanaf station Bijlmer ArenA ga je linksaf het station uit. Je komt dan op de ArenA Boulevard aan de zuidkant van het stadion. Aan je rechterhand zie je ingang H. Als je naar ingang B moet, ga je rechtdoor richting Villa ArenA. Bij de Perry Sport ga je rechtsaf en dan kom je uiteindelijk bij ingang B. Dit is afhankelijk van je beperking 5-10 minuten vanaf het station.

Strandvliet
Op station Strandvliet gebruik je de uitgang Zuid / ArenA. Buiten aangekomen ga je rechts. Het stadion bevindt zich aan de linkerzijde. Ingang B zie je gelijk liggen. Voor ingang H ga je rechts om het stadion heen.

Met de trein
Je kunt gebruik maken van jouw OV-chipkaart of online een kaartje kopen. Bezoek daarvoor de website van de NS.

 Met de metro
Metro 50 en 54 stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA en Strandvliet. Je moet gebruik maken van een OV-chipkaart om te reizen.

Met de bus
Lijn 300 van Connexxion R-NET rijdt over speciale busbanen tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer ArenA. Op werkdagen 10 keer per uur en ‘s nachts 1 keer per uur. Ook hier moet je gebruik maken van je OV-chipkaart om te reizen. Tevens hebben diverse andere (streek-)bussen een halte Bijlmer ArenA.