Menu

Parkeren

Parkeren bij de Johan Cruijff ArenA
Parkeerkaarten dien je voorafgaand aan de wedstrijd te bestellen. De parkeerkaarten zijn geldig vanaf 2,5 uur vóór tot 3 uur ná een wedstrijd. De parkeerkaart dien je geprint mee te nemen en tezamen met de Europese gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar aan de voorzijde van de auto te tonen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren in en rondom het stadion.

-          P1 ArenA (direct onder het stadion)

-          P-Dome (naast het stadion)  

-          P4 (dichtstbijzijnde parkeerplek op P-overig)  

-          P-overig (P2, P3, P5 t/m P24)

Start verkoop parkeerkaarten
De verkoop van deze parkeerkaarten begint voor elke wedstrijd op de vrijdag (om 10.00 uur) 1 week vóór de wedstrijd. Voor doordeweekse wedstrijden geldt dat de verkoop (precies) 1 week voor de wedstrijd begint. Bij de start van de verkoop kunnen mindervalidenseizoenkaart- en club card houders een parkeerkaart aanschaffen. Twee uur na de start van de verkoop, kunnen Europese gehandicaptenparkeerkaarthouders zonder mindervalide seizoenkaart of -club card de parkeerkaarten aanschaffen.

Het is mogelijk om tegen een gereduceerd tarief te parkeren in P1 ArenA. Daarvoor heb je wel een parkeerkaart én een Europese gehandicaptenparkeerkaart nodig. Deze parkeerkaarten kun je bestellen door in te loggen in je Mijn Ajax account en te klikken op de wedstrijd waar je een parkeerkaart voor nodig hebt. 

In geval er geen parkeerplekken meer tegen een gereduceerd tarief via Mijn Ajax-account beschikbaar zijn, dan zijn parkeerplekken (P1 ArenA t/m P24) te verkrijgen via de gemeente Amsterdam ticketshop. Hier gelden de algemene gemeente tarieven. 

Europese gehandicaptenparkeerkaarten
Een Europese gehandicaptenparkeerkaart kan aangevraagd worden via de  gemeente in jouw woonplaats.

Bereikbaarheid P1 Arena en P – overig
P1 ArenA is te bereiken via de aanrijroute Burgemeester Stramanweg. Zodra het stadion voor je ligt, rijd je rechtdoor op de Burgemeester Stramanweg en volg je de borden Amsterdam Zuidoost / Diemen / Venserpolder, vervolgens neem je de afslag P1 ArenA. Bij de uitgangen op niveau 0 zijn een aantal plaatsen gereserveerd voor bezoekers met een Europese gehandicaptenparkeerkaart.

De plaatsen bevinden zich bij de liften aan de Noord- (ingang B) en Zuidzijde (ingang H) van het stadion.

Heb je een parkeerkaart voor P-Dome of P-overig. Volg de borden rondom het stadion. In P-Dome bevinden de mindervalidenparkeerplekken zich dichtbij de uitgangen. 

Belangrijk
Bij misbruik van een mindervalidenparkeerkaart kan toegang tot stadion of parkeergarage worden ontzegd. 

 Maximale doorrijhoogte van een auto voor P1 ArenA is 2,25 meter.