Menu

Tickets

In het stadion zijn 136 plaatsen gereserveerd voor mindervalide supporters. In vak 016 is plaats voor ongeveer 70 supporters in een rolstoel of met een visuele beperking. Aan de Noord- en Zuidzijde, tussen de 1e en de 2e ring, zijn nog 66 extra plaatsen voor mindervalide supporters in een rolstoel (Vakken 812, 816, 825 en 829).

Voor alle genoemde vakken kunnen tickets worden gekocht in setjes van 2, namelijk voor 1 mindervalide en 1 begeleider. Het is niet mogelijk om voor 1 mindervalide supporter meerdere begeleiderskaarten te kopen.

In verband met de veiligheidsvoorschriften, moet de begeleider minimaal 18 jaar oud zijn en in staat zijn om de mindervalide supporter te begeleiden of evacueren mocht dat nodig zijn.

Hulphond
Indien je gebruik maakt van een officiële hulphond, dan is dat geen probleem wanneer je een kaart hebt voor vak 016. De overige mindervalidenplaatsen zijn hier, door de aanwezigheid van veel regulier publiek, niet voor geschikt. Daarnaast willen we je vragen de aanwezigheid van je hond vooraf aan ons kenbaar te maken, zodat de stewards hierover geïnformeerd kunnen worden. Je kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Fancare.

Mindervaliden Club Card
Om in aanmerking te komen voor een mindervalidenticket dien je in het bezit te zijn van een Mindervaliden Club Card. Om deze te mogen aanvragen, dien je bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een Europese gehandicaptenparkeerkaart. De Mindervaliden Club Card kan hier worden aangevraagd.

Mindervalidenseizoenkaart
Het is op dit moment niet mogelijk om een seizoenkaart aan te schaffen voor onze mindervalidenvakken.

Thuiswedstrijd
Ben je in het bezit van een Mindervaliden Club Card dan kun je online via je Mijn Ajax-account tickets bestellen voor thuiswedstrijden van Ajax. Het is niet mogelijk om als valide supporter gebruik te maken van deze tickets. Bij misbruik van een mindervalidenticket wordt toegang tot het stadion ontzegd.

Uitwedstrijd
Tickets voor een uitwedstrijd van Ajax kan je aanvragen via een bestelformulier. Er zijn voor iedere wedstrijd een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De toewijzing gebeurt aan de hand van loting een week voorafgaand aan de wedstrijd. Je wordt hierover per mail geïnformeerd.

De tickets voor de Europese uitwedstrijden kunnen 2 weken voor het duel worden aangevraagd via dit bestelformulier. Ook voor deze tickets zijn er iedere wedstrijd een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het streven is om 1 week voor de uitwedstrijd de inschrijving te sluiten en vervolgens de loting te laten plaats vinden. Je wordt hierover per mail geïnformeerd.

Last minute
Het komt wel eens voor dat er last minute setjes beschikbaar zijn, met name voor Eredivisie thuisduels. Via dit bestelformulier kan je aangeven welke wedstrijd je voorkeur heeft.  Indien er kaarten beschikbaar zijn, nemen wij contact met je op.