Wedstrijdbezoek en maatregelen

Op dit moment is het nog niet per duel bekend welke maatregelen er gelden en hoeveel fans Ajax mag toelaten in de Johan Cruijff ArenA. Zodra dit bekend is delen we dit hieronder per duel. Ajax volgt hierbij de richtlijnen van de (lokale) overheid. Deze pagina wordt bijgewerkt zodra er nieuwe informatie bekend is.

 

Ajax - Leeds United 

Voor het bezoeken van deze wedstrijd volgen we de maatregelen vanuit de Rijksoverheid en daarom heb je naast een wedstrijdkaart (met vaste plek) ook voor dit duel een negatieve testuitslag of vaccinatiebewijs nodig. Voor een negatieve testuitslag dien je 24 uur voor aanvang van de wedstrijd een eenmalige sneltest te doen via testenvoortoegang.nl.

Verder worden toegangsbewijzen ook voor dit duel als mobiel ticket(s) verstrekt. Deze kan je activeren via de Ajax App en gebruiken op de wedstrijddag met een geverifieerd account. In het geval dat je klachten hebt of op het laatste moment verhinderd bent kan je jouw mobile ticket eenvoudig delen met andere Ajacied. Hieronder lees je meer of mobile tickets, het gebruik van de Ajax App en het verifiëren van je account.

Mochten de richtlijnen in aanloop naar dit duel veranderen, dan houden we jullie daarvan via de officiële kanalen op de hoogte. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop. 

 

Mobile tickets

Voor de wedstrijden in het Eredivisie-seizoen 2021-22 worden de (seizoen)kaarten verstrekt als mobile ticket(s). Deze kun je vinden en activeren in de Ajax App. Het is dus noodzakelijk dat je de Ajax App downloadt op je smartphone. Deze is gratis beschikbaar via de App Store of Google Play Store met de naam ‘Ajax Official App’. De Johan Cruijff ArenA is enkel toegankelijk met een mobile ticket, de seizoenkaartpas of e-ticket geven gezien de huidige situatie geen toegang meer.

Via de Ajax App heb je ook de mogelijkheid om je ticket te delen met een andere Ajacied als je niet de mogelijkheid hebt om de wedstrijd te bezoeken.

 

00:00/00:00
 • Auto

Ajax App

Vanaf het nieuwe seizoen ontvang je jouw seizoenkaart(en) als mobile ticket in de Ajax app. Nog geen Ajax app? Download deze dan gratis via de App Store of Google Play Store.

Verifieer je account

Vanwege de RIVM maatregelen is het noodzakelijk om te weten welke bezoekers het stadion betreden. Wanneer je een kaart hebt gekocht, dien je allereerst jezelf te identificeren via een verificatie. Dit kan via je Ajax App middels iDIN of via je Mijn Ajax account.


Identificeren middels iDIN
Via Mijn Ajax kun je jezelf identificeren met iDIN. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 • Ga met je smartphone naar ajax.nl en log in met je gegevens
 • Klik vervolgens op je profiel en op ‘verifieer je account’
 • Kies voor iDIN en doorloop de stappen
 • Klik op ‘identificeren’ en verstuur de gegevens naar Ajax
 • Je bank toont de gegevens die naar Ajax worden verstuurd, je bankrekeningnummer is hier geen onderdeel van.

Identificeren middels Mitek

Heeft jouw bank geen iDIN of heb je geen bankrekening? Volg dan de stappen van 'Mitek' (alleen mogelijk via de Ajax App):

 • Open de Ajax App op je smartphone en log in
 • Ga rechtboven naar jouw account en klik op 'identificeer jezelf.'
 • Kies het documenttype, gebruik Mitek en doorloop de stappen
 • Wanneer je deze identificatie succesvol hebt doorlopen, wordt dit getoond in je Mijn Ajax.


Je gegevens zijn veilig
Wij vinden je privacy uiteraard erg belangrijk en zullen ervoor zorgen dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden verwerkt. Bekijk hier onze privacyverklaring.

Bekijk deze video om te zien hoe je kunt verifiëren via je Ajax App.

00:00/00:00
 • Auto

Service en veiligheid

Stewards en personeel
Personeel is eveneens getest op Corona. Medewerkers die veel contact met de bezoekers hebben zullen persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje en handschoenen dragen. Daarnaast is er bij iedere ingang en toilet een desinfectiegel en/of zeep aanwezig om je handen te desinfecteren

Fouilleren
Het kan zijn dat bezoekers bij de ingang gefouilleerd worden. Ook hier zal het veiligheidspersoneel gebruikmaken van beschermende middelen. Daarnaast zal eventuele fouillering vanaf de achterzijde plaatsvinden.

Tassenbeleid
Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan en er zijn helaas geen opslagmogelijkheden aanwezig in of rondom de Johan Cruijff ArenA. Wij willen je vragen om hier rekening mee te houden.

Parkeren/vervoer
Wij raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer in plaats van het openbaar vervoer.
Degene die hebben aangegeven per auto te komen bij een duel kunnen in de ticketshop een parkeerkaart kopen. Wij bieden parkeertickets aan voor parkeergarages dichtbij de ingangen van het stadion om de looproutes kort te houden. De parkeerkaart zal op de wedstrijddag via je account in de Ajax App beschikbaar zijn en is geldig vanaf twee uur voorafgaand tot twee uur na de wedstrijd.
Indien je met het openbaar vervoer reist, word je verzocht om gebruik te maken van de stations die het dichtst bij jouw stadion-ingang ligt:
- Ingangen A, B, C, D, E, K via Strandvliet ArenA en NS Duivendrecht
- Ingangen E, F, G, H, J, M via Station Bijlmer

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl