Rood uitroeptekenGevolgen coronamaatregelen

Vrijdag 26 november zijn er door de overheid (nieuwe) coronamaatregelen aangekondigd, die jammer genoeg ook het voetbal raken. Zo zullen de komende periode nog wedstrijden zonder publiek gespeeld moeten worden. De afgegeven maatregelen gelden vooralsnog tot half december. 

Op deze pagina lees je meer informatie over het wedstrijdbezoek en maatregelen als een team bezocht mag worden in de Johan Cruijff ArenA, op De Toekomst of met uitduels. Ajax volgt hierbij de richtlijnen van de (lokale) overheid.

Deze pagina wordt bijgewerkt als de situatie verandert. Als je kaarten hebt besteld word je per e-mail op de hoogte gehouden. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop. 

 

Checklist wedstrijdbezoek

Bereid je goed voor op je wedstrijd bezoek:

✅ Houd je aan de KNVB Standaardvoorwaarden

✅ Je ticket(s) staat in jouw Mijn Ajax account in de Ajax app:

✅ Negatieve testuitslag, herstel- of vaccinatiebewijs is verplicht

✅ Je dient je legitimatie en Coronacheck-app te tonen bij toegang stadion
 

Bewijs uit de Coronacheck-app

Voor de aankomende duels heb je een bewijs uit de Coronacheck-app nodig. Deze kan je aanmaken op basis van de opties hieronder. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven dit niet voor toegang te tonen. Wij raden om een geruime tijd voor je wedstrijdbezoek dit voor te bereiden. Meer informatie vind je op coronacheck.nl.

 • Vaccinatiebewijs: deze kan je 14 dagen na je laatste vaccinatie aanmaken in de Coronacheck-app.
 • Negatieve testuitslag: Binnen 24 uur voor aanvang van de wedstrijd doe je een eenmalige sneltest via testenvoortoegang.nl
 • Herstelbewijs: deze kan je aanmaken als dit geregistreerd staat via de Coronacheck-app.

 

Mobile tickets

Voor de wedstrijden in het seizoen 2021-22 worden de (seizoen)kaarten verstrekt als mobile ticket(s). Deze kun je uiterlijk 2 dagen voor het duel vinden en activeren in de Ajax App. Het is dus noodzakelijk dat je de Ajax App downloadt op je smartphone. Deze is gratis beschikbaar via de App Store of Google Play Store met de naam ‘Ajax Official App’. De Johan Cruijff ArenA is enkel toegankelijk met een mobile ticket, de seizoenkaartpas of e-ticket geven gezien de huidige situatie geen toegang meer.

Via de Ajax App heb je ook de mogelijkheid om je ticket te delen met een andere Ajacied als je niet de mogelijkheid hebt om de wedstrijd te bezoeken.

Geen kaarten in de Ajax App voor jou zichtbaar?

In dit geval zijn hier de ticket(s) zichtbaar voor de laatste ontvanger van de ticket(s) via de Ajax App óf voor de oorspronkelijke koper. Wij raden je aan om in eerste instantie gebruik te maken van de Ajax App.

00:00/00:00
 • Auto

Verifieer je account

Vanwege de RIVM maatregelen is het noodzakelijk om te weten welke bezoekers het stadion betreden. Wanneer je een kaart hebt gekocht, dien je allereerst jezelf te identificeren via een verificatie. Dit kan via je Ajax App middels iDIN of via je Mijn Ajax account.


Identificeren middels iDIN
Via Mijn Ajax kun je jezelf identificeren met iDIN. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 • Ga met je smartphone naar ajax.nl en log in met je gegevens
 • Klik vervolgens op je profiel en op ‘verifieer je account’
 • Kies voor iDIN en doorloop de stappen
 • Klik op ‘identificeren’ en verstuur de gegevens naar Ajax
 • Je bank toont de gegevens die naar Ajax worden verstuurd, je bankrekeningnummer is hier geen onderdeel van.

Identificeren middels Mitek

Heeft jouw bank geen iDIN of heb je geen bankrekening? Volg dan de stappen van 'Mitek' (alleen mogelijk via de Ajax App):

 • Open de Ajax App op je smartphone en log in
 • Ga rechtboven naar jouw account en klik op 'identificeer jezelf.'
 • Kies het documenttype, gebruik Mitek en doorloop de stappen
 • Wanneer je deze identificatie succesvol hebt doorlopen, wordt dit getoond in je Mijn Ajax.


Je gegevens zijn veilig
Wij vinden je privacy uiteraard erg belangrijk en zullen ervoor zorgen dat je persoonsgegevens zorgvuldig worden verwerkt. Bekijk hier onze privacyverklaring.

Bekijk deze video om te zien hoe je kunt verifiëren via je Ajax App.

00:00/00:00
 • Auto

Ajax App

Vanaf het nieuwe seizoen ontvang je jouw seizoenkaart(en) als mobile ticket in de Ajax App. Nog geen Ajax App? Download deze dan gratis via de App Store of Google Play Store.

 

Service en veiligheid

Johan Cruijff ArenA
Het stadion is vanaf 2 uur voor een thuiswedstrijd geopend. 

Sportcomplex de Toekomst

Het sportcomplex is vanaf 1 uur voor een thuiswedstrijd geopend. 

Ajax Fancare
Vanaf 3 uur voorafgaand het duel is Ajax Fancare bereikbaar voor assistentie bij je wedstrijdbezoek via Chat en Twitter. Daarnaast is de stadionkassa vanaf 2 uur geopend als servicepunt. Je vindt dit servicepunt terug tegenover ingang Noord D.  

Stewards en personeel
Personeel is eveneens getest op Corona. Daarnaast is er bij iedere ingang en toilet een desinfectiegel en/of zeep aanwezig om je handen te desinfecteren

Fouilleren
Het kan zijn dat bezoekers bij de ingang gefouilleerd worden. Daarnaast zal eventuele fouillering vanaf de achterzijde plaatsvinden.

Tassenbeleid
Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan en er zijn helaas geen opslagmogelijkheden aanwezig in of rondom de Johan Cruijff ArenA. Wij willen je vragen om hier rekening mee te houden.

Parkeren/vervoer
Wij raden aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen vervoer in plaats van het openbaar vervoer.
Degene die hebben aangegeven per auto te komen bij een duel kunnen in de ticketshop een parkeerkaart kopen. Wij bieden parkeertickets aan voor parkeergarages dichtbij de ingangen van het stadion om de looproutes kort te houden. De parkeerkaart zal op de wedstrijddag via je account in de Ajax App beschikbaar zijn en is geldig vanaf twee uur voorafgaand tot twee uur na de wedstrijd.
Indien je met het openbaar vervoer reist, word je verzocht om gebruik te maken van de stations die het dichtst bij jouw stadion-ingang ligt:
- Ingangen A, B, C, D, E, K via Strandvliet ArenA en NS Duivendrecht
- Ingangen E, F, G, H, J, M via Station Bijlmer

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl