Op deze pagina lees je meer informatie over je bezoek aan Duitsland en ons uitduel met Borussia Dortmund. Lees de informatie helemaal door om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je wedstrijdbezoek. Houd daarnaast @AjaxFancare en deze pagina in de gaten voor eventuele last-minute informatie. 

Bereikbaarheid stadion

Signal Iduna Park is gelegen aan de Strobelallee 50, 44139 Dortmund, Duitsland. De ingang van het bezoekersvak ligt aan de ingang Nord/Nord-Ost tribüne. 

Hansaplatz is een aangewezen verzamelpunt voor Ajax supporters. Op vertoon van je stadionticket reis je gratis met de metro. We raden je dan ook aan om direct bij aankomst je ticket op te komen halen bij de omwissellocatie.

Reis naar het stadion

Aankomst per auto:
Op de wedstrijddag kun je bij het stadion op parkeerplaats E-3 parkeren. Navigeer hiervoor naar de Viktor-Toyka-Straße 44139, Dortmund. De parkeerkosten bedragen € 7 per auto, € 15 voor 9-persoonsbusjes en € 25 voor grotere bussen. Let op: je kunt alleen contact betalen. 

Aankomst per trein/metro:
Vanaf het centraal station van Dortmund kun je metro U45 tot halte "Stadtgarten" nemen en daarna overstappen op metro U46 in de richting van Westfalenhalle. Stap daarna uit bij de halte "Westfalenhalle". 

Aankomst vanuit het stadscentrum:
Voor Ajacieden die zich al in het centrum bevinden het verzamelpunt 'Hansaplatz' bestaat de mogelijkheid - uitsluitend in kleine groepen - met metrolijn U46 van de halte "Stadtgarten" naar "Westfalenhalle" te reizen. De prijs van deze rit zit in je toegangsprijs inbegrepen. 


Verzamelpunt voor Ajacieden:

Hansaplatz is een aangewezen verzamelpunt voor Ajax supporters. Op vertoon van je stadionticket reis je gratis met de metro. We raden je dan ook aan om direct bij aankomst zo vroeg mogelijk je ticket op te komen halen bij de omwissellocatie. Kom je samen met mede-Ajacieden? Zorg dan dat je samen omwisselt. 

Toegang tot stadion:
Het uitvak is vanaf 18.30 uur geopend. We adviseren je om zo vroeg mogelijk richting het stadion af te reizen (zie onderstaande brief). Let erop dat er in het stadion een medisch FFP2 mondmasker verplicht is. Bij aankomst op je staan/zitplek mag deze worden afgedaan. 


Informatie over je bezoek aan Dortmund

Omwisselprocedure

Bij het kopen van een kaart heb je een mobile ticket ontvangen. Deze geeft je geen toegang tot het stadion en dient omgewisseld te worden voor een toegangsbewijs. Omwisselen is mogelijk op vertoon van je mobile ticket en legitimatie. Toegangsbewijzen worden alleen verstrekt aan degene waarvan het legitimatiebewijs overeenkomt met de naam van de koper van het mobile ticket. Kaarten zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Ook worden de toegangskaarten éénmalig verstrekt en kan Ajax je geen kopie verstrekken bij verlies of diefstal. In Dortmund is er geen mogelijkheid tot het kopen van een kaart.

Kaarten kunnen op woensdag 3 november van 10 uur tot 16 uur worden omgewisseld bij parkeerplaats E3 aan de Victor-Toyka-Straße, 44139 Dortmund. Het betreft dezelfde parkeerplaats waar auto's en bussen kunnen parkeren. Ook zal er bij het omwisselen een Coronacheck plaatsvinden. Buiten de genoemde tijden kun je niet omwisselen. 

Algemene zaken

Het algemene alarmnummer in Duitsland is 112. In Duitsland is een Nederlandse ambassade aanwezig in Berlijn. Deze is gevestigd op het volgende adres Klosterstraße 50 10179 Berlijn. Het telefoonnummer is +4930209560. Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is ook 24/7 het Contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bereikbaar via +31 247 247 247 of via Twitter @247BZ.

Coronamaatregelen in Duitsland

 • Hou voor het reizen naar Duitsland de website www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de noodzakelijke reisbescheiden, vaccinaties en / of corona-tests.
 • Voor het bezoeken van de wedstrijd in Duitsland zijn er aanvullende maatregelen van toepassing en is een bewijs van volledige vaccinatie, bewijs van herstel of een bewijs van een negatieve coronatest noodzakelijk (PCR-test niet ouder dan 48 uur voor aftrap of Antigeentest afgenomen op 3 november). De Nederlandse CoronaCheck-app kan hiervoor worden gebruikt via het tabblad “Internationaal”
 • Tijdens het verblijf in het stadion is het dragen van een FFP2 mondmasker verplicht en mag worden afgedaan bij aankomst zit/staanplek. Het dragen van deze mondkapjes is in alle openbare gelegenheden in Duitsland nog verplicht.

Stadionregels


De huisregels van het stadion zijn vrijwel gelijk aan die in Nederland. De wijze van optreden door stewards en politie is in Duitsland anders dan je in Nederland wellicht gewend bent. We vragen supporters om aanwijzingen van het veiligheidspersoneel direct op te volgen en geen discussie te voeren, aangezien dit gemakkelijk leidt tot escalatie met gevolgen voor (mede-) supporters en de club.

De belangrijkste regels op een rijtje:

 • Het dragen van een goedgekeurd medisch mondmasker categorie FFP-2 in het stadion is verplicht. Dit geldt ook voor veel andere plekken in Duitsland. Bij je tribuneplaats mag je het masker afdoen.
 • Blik, glaswerk, flessen mogen niet mee naar binnen. Glaswerk is verboden op het evenemententerrein.
 • Grote tassen (groter dan A4-formaat/297mm x 210mm x 150mm) zijn niet toegestaan. Laat deze achter in hotel, bus of auto.
 • Dronken personen krijgen geen toegang tot het stadion en kunnen worden aangehouden.
 • Verdovende middelen zoals cannabis en dergelijke zijn in Duitsland verboden, gelieve dergelijke middelen niet bij u te dragen.
 • Elke vorm van gewelddadige confrontatie tussen individuen of groepen zal leiden tot onmiddellijk politieoptreden en strafrechtelijke gevolgen. Ook in deze gevallen zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de toegang tot het stadion worden geweigerd.
 • Vlaggenstokken en bandieri -stokjes zijn toegestaan tot een lengte van 2m en diameter van 3cm. Vlaggen met een oppervlakte van groter dan 1 m2 dienen aantoonbaar brandvertragend te zijn.
 • Het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk is in Duitsland een strafbaar feit waarvoor men aangehouden en strafrechtelijk vervolgd kan worden. Dit geldt dus voor zowel openbare gebieden als het stadion. De UEFA deelt daarnaast hoge straffen uit aan de clubs indien er vuurwerk wordt afgestoken. Daders riskeren een landelijk stadionverbod (in Nederland) van tenminste 18 maanden en een bijbehorende geldboete. Daarnaast wordt de boete die de UEFA aan de club oplegt verhaald op de dader(s).
 • Het gebruik van de bovenstaande metrolijnen van het stadscentrum van Dortmund naar het stadion kan alleen in kleine groepen plaatsvinden.
 • Een (landelijk) stadionverbod is ook van kracht indien een Nederlandse club een wedstrijd in het buitenland speelt. Overtreding van een stadionverbod leidt tot verlenging en een extra boete.
 • Ajaxsupporters zullen na afloop van de wedstrijd enige tijd worden opgehouden in het bezoekersvak voordat het stadion verlaten kan worden.
 • Volg te allen tijde de instructies van het (veiligheids)personeel op.

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl