Op deze pagina lees je meer informatie over je bezoek aan Portugal en ons uitduel met Sporting CP. Lees de informatie helemaal door om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je wedstrijdbezoek. Houd daarnaast @AjaxFancare en deze pagina in de gaten voor eventuele last-minute informatie. 

Bereikbaarheid stadion

Estádio José Alvalade XXI is gelegen aan het Rua Prof. Fernando da Fonseca Praca do Centenario, Lissabon 1600-604, Portugal. Ook de ingang van het bezoekersvak ligt aan deze straat.
Het stadion is het gemakkelijkst bereikbaar per metro. Het nadrukkelijke advies is om de groene metrolijn naar station “Telheiras” te nemen. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het stadion, gate 1. Station “Campo Grande” is op wedstrijddagen verboden voor supporters van de bezoekende club. 

Reis naar het stadion

Er wordt aangeraden om rond 17 uur te verzamelen bij het Rossio-square. Vanaf daar rijdt een aparte metro van de groene lijn naar het stadion (station Telheiras / eindpunt). Vanwege Corona duurt de instroom langer dan gebruikelijk. Kom op tijd zodat je tijdig in het stadion zit. 

Vanwege Corona is er geen mogelijkheid bij het stadion je tas in bewaring te geven. Laat grote tassen en items dus achter in de auto of hotel. 

Let erop dat er in het gehele stadion een mondmasker verplicht is dus ook op je stoel. 

Omwisselprocedure

Bij het kopen van een kaart heb je een mobile ticket ontvangen. Deze geeft je geen toegang tot het stadion en dient omgewisseld te worden voor een toegangsbewijs. Omwisselen is mogelijk op vertoon van je mobile ticket en legitimatie. Toegangsbewijzen worden alleen verstrekt aan degene waarvan het legitimatiebewijs overeenkomt met de naam van de koper van het mobile ticket. Kaarten zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Ook worden de toegangskaarten éénmalig verstrekt en kan Ajax je geen kopie verstrekken bij verlies of diefstal. In Portugal is er geen mogelijkheid tot het kopen van een kaart.

Kaarten kunnen op woensdag 15 september van 12 uur tot 16 uur worden omgewisseld bij het Coliseu dos Recreicos. Dit is een theather in het centrum van de stad nabij diverse bars en restaurants. Let op: buiten deze tijden is het niet mogelijk om je kaart op te halen. 

Algemene zaken

Het algemene alarmnummer in Portugal is 112. In Portugal is een Nederlandse ambassade aanwezig in Lissabon. Deze is gevestigd op het volgende adres Avenida Infante Santo 43-5 1399-011 Lisboa. Het telefoonnummer is +351213914900. Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is ook het 24/7 Contactcenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bereikbaar via +31 247 247 247 of via Twitter @247BZ.

Coronamaatregelen in Portugal

 • Hou voor het reizen naar Portugal de website www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de noodzakelijke reisbescheiden, vaccinaties en / of corona-tests.
 •  Reizigers naar Portugal dienen een Passenger Locator Card in te vullen. Dit digitale formulier vind je hier: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card
 • Voor het bezoeken van de wedstrijd is een bewijs van volledige vaccinatie, bewijs van herstel of een bewijs van een negatieve coronatest noodzakelijk (PCR-test niet ouder dan 72 uur of Antigeentest van maximaal 48 uur oud voor de aftrap). De Nederlandse CoronaCheck-app kan hiervoor worden gebruikt via het tabblad “Internationaal”
 • Net als in Nederland dient men geplaceerd te worden. Supporters worden geacht plaats te nemen op de stoel die op het ticket vermeld staat. In het stadion geldt verder “social distancing” van 2 meter.
 • Tijdens het gehele verblijf in het stadion is het dragen van een mond- neusmasker verplicht. Het dragen van deze mondkapjes is in alle openbare gelegenheden in Portugal nog verplicht.

Stadionregels


De huisregels van het stadion zijn vrijwel gelijk aan die in Nederland. De wijze van optreden door stewards en politie is in Portugal anders dan je in Nederland wellicht gewend bent. We vragen supporters om aanwijzingen van het veiligheidspersoneel direct op te volgen en geen discussie te voeren, aangezien dit gemakkelijk leidt tot escalatie met gevolgen voor (mede-) supporters en de club.

De belangrijkste regels op een rijtje:

 • Blik en glaswerk mag niet mee naar binnen.
 •  Grote tassen (groter dan A4-formaat) zijn niet toegestaan. Laat deze achter in hotel, bus of auto.
 • Dronken personen krijgen geen toegang tot het stadion en kunnen worden aangehouden. Het gebruik van alcohol in het stadion is niet toegestaan.
 • (Soft)Drugsgebruik en -bezit is verboden. Hiervoor wordt men aangehouden en zal men voor de rechter moeten verschijnen.
 • Vlaggenstokken en bandieri -stokjes zijn toegestaan tot een lengte van 1 m en diameter van 1 cm. Trommels zijn niet toegestaan en vlaggen met een oppervlakte van groter dan 1 m2 dienen aantoonbaar brandvertragend te zijn.
 • Het bezit en/of afsteken van fakkels of vuurwerk is een strafbaar feit waarvoor men aangehouden en strafrechtelijk vervolgd kan worden. Men blijft maximaal 48 in hechtenis totdat men voor de rechter dient te verschijnen.
  De UEFA deelt daarnaast hoge straffen uit aan de clubs indien er vuurwerk wordt afgestoken. Daders riskeren een landelijk stadionverbod (in Nederland) van tenminste 18 maanden en een bijbehorende geldboete. Daarnaast wordt de boete die de UEFA aan de club oplegt verhaald op de dader(s).
 • Een (landelijk) stadionverbod is ook van kracht indien een Nederlandse club een wedstrijd in het buitenland speelt. Overtreding van een stadionverbod leidt tot verlenging en een extra boete.
 • Ajaxsupporters zullen na afloop van de wedstrijd enige tijd worden opgehouden in het bezoekersvak voordat het stadion verlaten kan worden.
 • Kinderen onder de 3 jaar hebben geen toegang tot het stadion.
 • Volg te allen tijde de instructies van het (veiligheids)personeel op.

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl