Je kunt uitwedstrijden van Ajax 1 bezoeken indien je in het bezit bent van een Uitkaart. Voor het seizoen 2017/2018 zijn er geen Uitkaarten meer beschikbaar.

Uitkaart aanvragen

Het is niet meer mogelijk om een uitkaart aan te vragen voor het seizoen 2017-2018, dit kon tot uiterlijk 15 juli. Heb je recent een uitkaart aangevraagd dan kun je tot uiterlijk 19 juli een foto laten maken.

Foto op uitkaart en foto vernieuwen

Een uitkaart bevat je pasfoto. Wanneer je deze aanvraag moeten we dus ook over pasfoto beschikken. Indien je huidige pasfoto op je uitkaart 3 jaar of ouder is dan dien je een nieuwe te laten maken. Je ontvangt een e-mail met daarin de procedure zodra je jouw foto moet vernieuwen.

Ajax kan derden inschakelen voor (i) het maken en verwerken van de pasfoto's en (ii) het fabriceren van de uitkaart(en). Ajax ziet er op toe dat deze pasfoto's en overige persoongegevens niet langer bewaard zullen worden dan noodzakelijk is voor de nakoming van de desbetreffende verplichtingen en dat deze derden zullen werken in overeenstemming met toepasselijke wet- en regelgeving.

Nationale uitwedstrijd

Een uitwedstrijd van Ajax kun je alleen bezoeken indien je in het bezit bent van een seizoenkaart, Ajax Life Club Card, Ajax Jonge Schare Club Card met daarop het uitrecht (NL of NL+). Indien de seizoenkaart niet op jouw eigen naam staat of op bedrijfsnaam, kun je géén uitkaart aanvragen. Het bezoeken van een uitwedstrijd is persoonsgebonden. 

Je kunt een kaartje voor een uitwedstrijd alleen overnemen wanneer je zelf ook beschikt over een uitkaart. Je kunt per seizoen maximaal twee keer een overname doen. Supporters die zonder uitkaart een wedstrijd bezoeken zullen door de Ajax-stewards worden geweigerd bij het stadion of de opstapplaats.

Je ontvangt geen fysieke kaart tijdens je aankoop. Het aankooprecht komt op je (Seizoen)Club Card te staan, deze wordt gescand tijdens de omwisselprocedure. Daar ontvang je je toegangsbewijs. 

Europese uitwedstrijd

Je kunt indien je in het bezit bent van een persoonlijke Ajax Club Card een Europese uitwedstrijd bezoeken. Wel geldt er een verkoopschema waarbij Europese voorrang uitkaart houders als eerste aankooprecht hebben. Alle informatie omtrent een Europese uitwedstrijd kun je inzien op de website in het verkoopschema. Er is altijd een één op één Club Card-verplichting. Overnames zijn bij Europese uitwedstrijden niet toegestaan.

Je ontvangt geen fysieke kaart tijdens je aankoop. Het aankooprecht komt op je Club Card te staan, deze wordt gescand tijdens de omwisselprocedure. Daar ontvang je je toegangsbewijs. 

Scanpunten

Bij het bezoeken van een uitwedstrijd verdien je scanpunten. Met deze scanpunten kun je rechten verdienen of behouden.

Eredivisie

Minder dan 2 scanpunten = geen Nationale uitkaart
Tussen 2 en 10 scanpunten = Nationale uitkaart (NL)
11 scanpunten = Nationale uitkaart (NL+).

Het is niet mogelijk om een nationale voorrangsuitkaart (NL+) te verkrijgen op een Supporters Club Card. Indien je om wat voor reden dan ook een scanpunt mist, dan kun je dit tot maximaal 2 weken na publicatie van de scanpunten per e-mail melden. Daarna is het niet meer mogelijk om alsnog in aanmerking te komen voor een gemist scanpunt.

Europees

Geen scanpunten = geen Europese uitkaart
1 of 2 scanpunten = Europese uitkaart (EU)
3 of meer scanpunten = Europese uitkaart (EU+) Echter is dit wel afhankelijk van het aantal Europese wedstrijden dat we spelen. Om dit recht te behouden of te verdienen, dien je meer dan de helft van de gespeelde wedstrijden te bezoeken. In het seizoen 2016-2017 diende je minimaal 5 Europese uitwedstrijden te bezoeken voor EU+.

Voor het bezoeken van de UEFA Europa League Finale in Stockholm afgelopen seizoen ontvang je géén scanpunt.

* Ajax behoudt zich het recht om gedurende het seizoen de regelgeving t.a.v. het verkrijgen/ behouden van een nationale voorrangsuitkaart (NL+) te wijzigen.

Vervoer

Bij nationale uitwedstrijden wordt er uiteindelijk door de burgemeester van de thuisspelende club bepaalt hoe de Ajax-supporters mogen afreizen naar het te bezoeken stadion. Dit wordt dan door Ajax bij het verkoopschema vermeld.

Wij hebben de 3 meest voorkomende manieren van afreizen (trein-/buscombi en vrij vervoer) op een rij gezet voor jullie. 

Hieronder vind je de 3 meest voorkomende manieren van afreizen.

Treincombi

Een treincombi komt voor als AFC Ajax een uitwedstrijd speelt tegen Feyenoord, echter kan deze wedstrijd dit seizoen niet worden bezocht. Ook komt dit voor tegen PSV. De instapprocedure bij treinen is bijna altijd via ingang Noord B van de Amsterdam ArenA. 

Let op: er mag niet gerookt worden in de treinen! 

Verplichte buscombi

Bij een buscombi zijn er soms verschillende opstapplaatsen beschikbaar (afhankelijk van de tegenstander).

1. Amsterdam (AMS)
Bij een (verplichte) buscombi kun je gebruik maken van de opstapplaats in Amsterdam. Je stapt dan op bij de Amsterdam ArenA (vaak via ingang Noord B). De opstaptijden vind je 3 dagen voor de wedstrijddag terug op de website.

2. Ajax Life
Ajax Life verzorgt het vervoer van de uitwedstrijden van Ajax. Er zijn opstapplaatsen in:
Den Bosch
Almere
Leiden
Amsterdam Middenweg

Klik hier voor informatie betreffende uitwedstrijden, busreizen, de mogelijkheden om in te schrijven en de kaartverkoop.

3. Alternatieve opstapplaats (ALT)
Bij een paar uitwedstrijden is er voor (regio)supporters de mogelijkheid om op te stappen bij een alternatieve opstapplaats. Deze opstapplaats is dan in de regio van het stadion waar wordt gespeeld. Als er een alternatieve opstapplaats komt, zal dit z.s.m. kenbaar worden gemaakt via de website. De keuze voor een alternatieve opstapplaats vindt plaats tijdens de aankoop van je ticket voor de uitwedstrijd.

Woon je niet in de regio, dan kun je je wel opgeven voor een zogenaamde schaduwlijst. Als er eventueel plekken over zijn, vullen wij de rest van de beschikbare plaatsen op met supporters van deze schaduwlijst.

Vrij vervoer

Indien er een wedstrijd is met vrij vervoer kun je zelf bepalen hoe je afreist (bv. auto of openbaar vervoer). Er wordt dan gescand bij het stadion.
Ajax Life bied je bij vrij vervoer-wedstrijden ook de mogelijkheid aan om met hun bussen mee te reizen. Klik hier voor meer informatie.

Standaard voorwaarden KNVB

Ga hier naar de KNVB standaard voorwaarden.

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl