Menu
 Ajax Vrouwen zetten goede reeks voort

Ajax Vrouwen zetten goede reeks voort

De Ajax Vrouwen hebben voor de 3e keer op rij gewonnen. In het Van Donge & De Roo stadion waren de Rood-Witten met 2-0 te sterk voor hekkensluiter Excelsior.

Trainer Benno Nihom koos, ten opzichte van vorige week, voor een ietwat gewijzigde opstelling. Zo stond Marieke Ubachs onder de lat en was er een basisplaats voor Lindsey Keizerweerd. Ook Lucienne Reichardt mocht beginnen. Toni Payne startte in de spits, waardoor Marjolijn van den Bighelaar op de bank zat.

Genoeg kansen
In de eerste 30 minuten waren er genoeg kansen voor de Ajax Vrouwen. Linda Bakker, die de linkerflank bezette, werd veel gezocht. Bakker wist vaak tot een voorzet te komen, maar er was in die periode niemand die daar tegenaan kon lopen.

Ook ontstonden er veel mogelijkheden voor de Amsterdammers uit vrije trappen. Zo werd een schot van Desiree van Lunteren net overgetikt door de keeper van Excelsior. Na 45 minuten waren er nog geen doelpunten gevallen en was het aan Nihom om de dames te motiveren voor het tweede deel.

Frisse energie
De Ajax-trainer koos voor nieuwe energie. Kelly Zeeman mocht na de rust het veld betreden, zij verving aanvoerder Loïs Oudemast. Zeeman verzorgde het middenveld in combinatie met Inessa Kaagman, Davina Philtjens en Van Lunteren. Inderdaad: een 3-4-3-opstelling.

De nieuwe energie leidde tot nieuwe combinaties, wat uitmondde in de openingstreffer van de Ajax Vrouwen. Kaagman reageerde attent toen de keeper van Excelsior de bal niet kon klemmen: 1-0. De ontlading was groot, nu was het zaak om door te zetten.

In de minuten die volgden, speelden de Ajacieden erg aanvallend. Keizerweerd verzorgde vanaf de rechterkant een aantal mooie voorzetten, die geen resultaat opleverden. In de 62e minuut maakte Bakker plaats voor Van den Bighelaar. Payne bleef in de punt van de aanval, de invaller stond hierdoor aan de linkerkant.

55. GOAL! Inessa Kaagman opent de score nadat de keeper de bal los laat. Nu doorgaan! ❌❌❌#excaja

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 3 november 2017

Dominant
Zeeman zorgde ervoor dat Ajax dominant was op het middenveld. Zij won vrijwel alle duels. Hierdoor kon Ajax nog aanvallender spelen, wat in de 77e minuut resulteerde in een 2-0-voorsprong. Keizerweerd verzorgde de voorzet, die door Excelsior-speler Nidia Bos in het eigen doel werd gewerkt.

Scoreverloop: 55. Kaagman (0-1), 77. Bos (ed) (0-2).

Opstelling: Ubachs; Van Dongen, Reichardt, Van der Gragt; Philtjens, Oudemast (45. Zeeman), Kaagman, Van Lunteren; Bakker, Payne, Keizerweerd.

��De stand. Ajax staat alleen aan kop, en sc Heerenveen passeert PEC Zwolle. #EredivisieVrouwen pic.twitter.com/EijpVaJMLS

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 3 november 2017

Tekst: Ajax.nl/Celine de Graaff
Archiefbeeld: Ajax.nl/Gerard van Hees